Освітянська спільнота формує новітню історію України або вибори ректора КПІ

Освітянська спільнота формує новітню історію України або вибори ректора КПІ29 березня в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» відбулися вибори ректора.

Абсолютною більшістю (96% від загальної кількості голосів) конференція трудового колективу підтримала кандидатуру доктора технічних наук, професора, академіка НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України Михайла Захаровича Згуровського.

Щиро вітаємо М.З. Згуровського з обранням на посаду ректора НТУУ «КПІ», а 50-тисячну родину освітян і студентів Київської Політехніки з великою перемогою. Бажаємо подальших звершень!

В єдності наша сила!

Завантажити доповідь dopovid-zgurovskogo.doc [58 Kb][37] Завантажити Переглянути документ онлайн та презентацію ректора М.З. Згуровського konferencya-trudovogo-kolektivu-29.03.2012.pdf [0 b][15] Завантажити Переглянути документ онлайн



Вибори ректора НТТУ «КПІ» устами делегатів і запрошених


Я пишаюся тим, що я теж є випускником КПІ, і мої батьки донині тут працюють. Те, що я почув про ректора, ця одностайність такого величезного колективу, якої я вже давно не бачив, і те, що для колективу немає альтернативи, – це надзвичайно висока оцінка 20-річної роботи М.З. Згуровського на посаді ректора.

Конференція проходить абсолютно легітимно…

Максим Луцький,
голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти


Ми стали свідками і безпосередніми учасниками формування новітньої історії вищої освіти України. Михайло Захарович Згуровський – державницька людина, патріот України, який знає виклики глобалізації та має на них чіткі ефективні відповіді, в основі яких – розвиток, пріоритет освіти і науки в країні, цінність людського потенціалу.

Він гідний очолити найкращий технічний виш України, адже має повну підтримку та довіру і трудового колективу, і студентства, і багатьох інститутів громадянського суспільства України.


Олександр Яцунь,
голова КМОППОіНУ


Ми відстояли своє право вибору. Це принципово важливо, бо демократія, рівність у взаєминах "студент – викладач – адміністрація", свобода слова, взаємоповага, вільний простір для творчості та людяність є нашими цінностями, надбанням і традицією.

«Право вибору за КПІ» – з таким лозунгом довелося 26 жовтня 2011 року виходити 5-тисячною спільнотою, аби нагадати, що вирішує тільки НТУУ «КПІ», яка людина буде вказувати вектор подальшого розвитку вишу.

Ми не тільки перемогли, а й довели, що ми – єдність, одна 50-тисячна команда, яка відстояла той КПІ, яким він став під керівництвом М.З. Згуровського – ректора, який сповідує істинні принципи Київської Політехніки.

Андрій Гаврушкевич,
голова ППОС НТУУ «КПІ»


Хочу окреслити погляд студента. Упродовж навчання я мала можливість пересвідчитися, як КПІ змінився за 6 років: маємо чудовий парк, на нашій студентській поляні немає жодного промислово-торгівельного об’єкту, відкрито велику кількість культурних об’єктів, збудовано 2 спортивних.

Відкриття Малого спортивного ядра стало визначною подією для всього студентства, оскільки тепер у нас є прекрасно облаштоване місце для проведення змагань. Обчислювальний кластер є доступним для наукової роботи кожного студента. Ми маємо можливість брати участь у великій кількості програм з обміну студентами.

І взагалі, я думаю (і мене підтримає кожен) що КПІ є найкращим місцем для виховання молодого покоління. Наш виш відомий в усьому світі. Що важливо – у ньому панує демократія, і студенти це відчувають. Свобода слова, взаємоповага та допомога – це наше велике надбання і ті принципи, якими керується наш ректор Михайло Захарович Згуровський. І ми готові, і будемо підтримувати його.

Ми маємо право голосу. І НТУУ «КПІ» довів це восени 2011 року. Ми маємо справжню родину, чому сприяє студентське самоврядування і первинна профспілкова організація студентів. А батько нашої дружньої студентської громади – Михайло Захарович. І все, що має студент КПІ зараз – це результат його роботи. Ми дуже вдячні.

Поліна Байденко,
студентка 6 курсу НТУУ «КПІ», голова профбюро Фізико-технічного інституту




Прес-служба Київської міської організації Профспілки



Освітянська спільнота формує новітню історію України або вибори ректора КПІОсвітянська спільнота формує новітню історію України або вибори ректора КПІ

Схожі публікації


Догори