Учителеві треба бути таким, якими він хоче бачити своїх вихованців

Учителеві треба бути таким, якими він хоче бачити своїх вихованцівТаке твердження знаменитого педагога К.Д. Ушинського стало в основі педагогічної ради на тему «Вчитель – головна фігура навчально-виховного процесу» в ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням англійської мови в м. Берегово, Закарпатської області.

За ініціативою міського комітету Профспілки освітян на засідання педради було запрошено голів профкомів всіх навчальних закладів міста.

Адже одним із напрямів роботи профспілкових організацій є створення належних умов для роботи вчителя, підвищення кваліфікації, творчого зростання для його ефективної роботи в сучасних умовах.

Засідання педради відкрила директор школи Людмила Амброзіївна Пилип, яка ознайомила присутніх із порядком денним та вказала на актуальність даного питання. Із повідомленнями виступили: голова профспілки школи М.І. Полоскова («Вчитель-ключова фігура навчально-виховного процесу в школі»), вчителька географії О.А. Рябікова («Професійно-педагогічний імідж учителя»), заступники директора О.Г. Склярова («Мій учитель» – яким він повинен бути і яким ми його бачимо» – за результатами анкетування учнів) та Л.Б. Терпай («Зовнішність – один із складових елементів іміджу педагога»).

У виступах йшлося про те, що педагогічному колективу школи під силу виконувати ті високі завдання, які сучасність ставить перед освітою, але ж вдосконаленню немає меж, тому тема педради є надзвичайно актуальною.

Обговорювалися питання яким є і повинен бути сучасний педагог. Адже педагогічна діяльність вимагає особливого покликання.

Вчитель – головна фігура навчально-виховного процесу. Його особистість є взірцем для вихованців, прикладом для наслідування. Тому він повинен мати глибокі фахові знання, любов і повагу до всіх учнів ( відмінників і проблемних), бути творчим, справедливим, самокритичним, чуйним, добрим, але в той же час вимогливим, елегантним та інтелігентним – до таких висновків прийшли учасники педагогічної ради.

Зі своїми думками з приводу поділилися завідуюча методичним кабінетом, голова профкому працівників управління освіти Андреа Григорівна Дзерин та голова міськкому Профспілки працівників освіти і науки України Марія Антонівна Бубняк, які запропонували присутнім головам профспілок зініціювати у своїх закладах проведення подібних заходів. Адже від того, як спрацює учитель в сучасних умовах, буде залежати те, яким буде майбутнє покоління та наше суспільство.

Берегівський міський комітет Профспілки


Учителеві треба бути таким, якими він хоче бачити своїх вихованців

Схожі публікації


Догори