Додаткові дотації на погашення заборгованості із зарплати освітянам Городнянського району

Додаткові дотації на погашення заборгованості із зарплати освітянам Городнянського районуДнями з Міністерства фінансів України надійшла відповідь на звернення Городнянської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України щодо ситуації, яка склалася в районі з фінансуванням галузі.

Нагадаємо, що через неврегульованість бюджетної політики наприкінці травня перед освітянами району виникла заборгованість із виплати заробітної плати, відпускних та допомоги на оздоровлення.

31 травня проведена зустріч профспілкового активу району з представниками влади різних рівнів, де були озвучені причини виникнення подібної ситуації і обговорені шляхи вирішення проблеми.

У той же час, освітяни висловили рішучу готовність відстоювати своє право на оплату праці, для початку відмовившись йти у відпустки, поки їм не буде виплачена заробітна плата. З часу виникнення проблеми Чернігівський обласний комітет Профспілки під керівництвом Тетяни Матвеєвої проводив серйозну роботу з органами державної влади по якнайшвидшому врегулюванню цього питання.

І ось з'явилася реакція з Києва на ситуацію, що склалася. Так у своєму листі Міністерство фінансів України інформує, що для Чернігівської області передбачено додаткові дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів, а також оплати праці працівників бюджетних установ.

Наведені в листі роз'яснення дозволяють сподіватися на швидке вирішення проблеми з фінансуванням освітянської галузі Городнянського району і недопущення подібних ситуацій в майбутньому.


Віталій Копиш, Чернігівська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори