Заборгованість із виплати зарплати: питання зустрічі освітян Городнянського району із владою

Заборгованість із виплати зарплати: питання зустрічі освітян Городнянського району із владоюУ зустрічі, яка відбулася 31 травня, взяли участь представники профспілкового активу району, в.о. голови Городнянської райдержадміністрації В.І. Черномаз, начальник відділу освіти Ю.В. Денисенко, виконуюча обов’язки начальника фінансового управління В.В. Шевель, голова Городнянської районної ради Г.Г. Примак, депутати районної ради, заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації М.А. Конопацький, начальник управління Головного фінансового управління облдержадміністрації Л.О. Жукова, голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Т.А. Матвеєва, представники народник депутатів України.

Профспілкова сторона висловила свою стурбованість станом виплати заробітної плати. Так, напередодні зустрічі відділ освіти спромігся розрахуватись лише за квітень. Кошти ж на виплату заробітної плати за травень, за час відпусток, допомоги на оздоровлення у бюджеті відсутні.

Представники влади проінформували про причини виникнення заборгованості та дії, які здійснюються державними органами у цій ситуації. Зокрема, вони пояснили, що Формула розрахунку коштів на фінансування освіти через демографічну специфіку області не дає можливості отримати потрібну кількість коштів, а тому проблема лежить у законодавчій площині. Посадовці висловили надію на позичку з державного бюджету.

Виступаючі освітяни акцентували увагу на тому, що сума очікуваної позички далеко не ліквідує проблему заборгованості. Якщо влада не може вирішити питання із погашенням заборгованості, то в її силах домовитись з житлово-комунальними службами, перевізниками про відстрочення оплати їх послуг.

На зауваження посадовців про нераціональність мережі навчальних закладів, виступаючі звернули увагу на стан шкільних автобусів та доріг, що призводить до значних пропусків учнями уроків, а, відповідно, і неналежної якості знань у дітей сільської місцевості. Керуючись гарантованим законодавством правом, вчителі заявили про відмову йти у відпустки, поки їм не буде виплачена заробітна плата.

За наслідками зустрічі президія комітету Городнянської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України провела своє засідання.

Віталій Копиш, Чернігівська обласна організація Профспілки



Заборгованість із виплати зарплати: питання зустрічі освітян Городнянського району із владою

Схожі публікації


Догори