На Запоріжжі організовано розпочато новий навчальний рік

На Запоріжжі організовано розпочато новий навчальний рік1 вересня, в День знань, в усіх навчальних закладах області пролунав перший дзвоник. Після кількаденної негоди вихідний день був ясним і сонячним, що сприяло піднесеному настрою дітей, батьків і вчителів. Школи привітно зустріли своїх першокласників, вищі навчальні заклади – першокурсників.

Новий навчальний рік розпочато організовано. Та для цього було проведено велику кропітку підготовчу роботу. В усіх закладах освіти проведено капітальні або поточні ремонти. Для підвозу учнів та вчителів придбано 35 шкільних автобусів.

З метою підведення підсумків за 2011-2012 н.р. та формування завдань на новий в обласному центрі, містах та районах області були проведені тематичні колегії органів державного, місцевого врядування, управлінь, відділів освіти.

На засадах соціального партнерства в них взяли участь голови первинних, районних, міських організацій галузевої Профспілки.

Голова обласної організації Профспілки Надія Іванівна Гринь в своїх виступах на колегіях облдержадміністрації та у м. Запоріжжі подякувала органам влади, адміністраціям, педагогам, працівникам закладів освіти за велику роботу по підготовці до нового навчального року, продуктивне соціальне партнерство з профспілковими організаціями.

Очільник також зупинилася на питаннях, що потребують подальшого вирішення:

– встановлення заробітної плати на рівні вимог ст.57 Закону України «Про освіту»;
– підвищення рівня фінансування галузі;
– повне вирішення питання підвезення педпрацівників до місця роботи;
– забезпечення безоплатного користування житлом з опаленням і освітленням відповідним категоріям педпрацівників у сільській місцевості;
– забезпечення педпрацівників житлом, поліпшення житлових умов;
– виділення 0,3% фонду заробітної плати профспілковим організаціям на фізкультурну, спортивно-туристичну, оздоровчу роботу.

28 серпня, в день проведення колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, на державному телеканалі «Запоріжжя» в телепередачі «По суті» за участю представників облдержадміністрації, обласного управління освіти, обласної організації Профспілки, ректорів Запорізького національного та Національного технічного університетів, журналістів запорізьких видань в прямому ефірі пройшло обговорення стану підготовки закладів до нового навчального року, забезпечення підручниками, забезпечення комп’ютерною технікою, задоволення освітніх потреб населення, рівня заробітної плати в освіті, соціально-економічного захисту працівників.

Питання соціально-економічного захисту прав та інтересів членів Профспілки, підняті головами районних та міських організацій Профспілки на колегіях відповідного рівня, головами первинок – на засіданнях педагогічних рад.

Навчальний рік розпочато. Педагоги продовжують навчання та виховання нових громадян України. А обласна організація Профспілки й наладі пильнує дотримання норм чинного законодавства щодо трудових, соціально-економічних прав, інтересів працівників і студентської молоді.


Постійна комісія комітету ЗООППОНУ з питань інформації та зв’язків зі ЗМІ


На Запоріжжі організовано розпочато новий навчальний рік

Голова Запорізької обласної організації Профспілки Надія Гринь готується до виступу на колегії

Схожі публікації


Догори