Урочисті збори з нагоди святкування Всеукраїнського Дня дошкілля

Урочисті збори з нагоди святкування Всеукраїнського Дня дошкілля27 вересня відбулися урочисті збори з нагоди святкування Всеукраїнського Дня дошкілля. Привітати дошкільників району прийшли В.Т. Сафроняк – голова районної ради, Д.М. Ославський – голова районної ради, В.О. Гребенщиков – начальник відділу освіти райдержадміністрації, Л.І. Шевчук – голова райкому Профспілки працівників освіти і науки України.

Вітаючи зі святом, Василь Танасійович Сафроняк зазначив, що працівники дошкільних навчальних закладів завжди виділялися серед освітян особливим ентузіазмом, творчим ставленням до справи. Вони щедро наділені різноманітними талантами, вміють швидко знайти вихід з будь-якої скрутної ситуації.

Сьогодні дошкілля переживає своєрідний Ренесанс і це цілком очевидно. Дійсно за час роботи нашого Уряду дошкільна освіта зазнала чимало позитивних змін. Керівництво країни зробило сміливий крок, запровадивши обов’язкову дошкільну освіту дітей п’ятирічного віку. Це нововведення підтримали і жителі нашого району і наразі всі діти 5-річного віку здобувають дошкільну освіту, – зазначив В.Т. Сафроняк.

Крім того у «рюкзачку» дошкільників є:
Програма розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт», програма розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі», Положення про батьківський комітет у дошкільних навчальних закладах і Положення про консультативний центр для батьків або осіб, які їх замінюють.
Запроваджено різні форми охоплення дітей дошкільною освітою. Завдяки цьому в дошкільних навчальних закладах району функціонують групи загального розвитку та групи короткотривалого перебування дітей, групи з підготовки дітей до школи при Самаківській ЗОШ І-ІІІ ст. та Замогильній ЗОШ І-ІІст., соціально-педагогічного патронату.

Районною державною адміністрацією, відділом освіти ведеться спрямована, систематична робота, мета якої – не допустити закриття закладів, а навпаки розширення мережі. Приємно сьогодні відзначити, що щорічно в районі відкриваються додаткові дошкільні групи та збільшується відсоток охоплення дітей дошкільною освітою. Зокрема, в минулому році відкрито дошкільну групу в Підзахаричівському НВК, Шепітському ДНЗ, в цьому році – Конятинському ДНЗ.

Підсумовуючи, голова районної державної адміністрації зазначив, що для забезпечення подальшого розвитку та удосконалення системи дошкільної освіти району нам необхідно, в першу чергу, забезпечити вільний доступ до якісної дошкільної освіти. Саме тому необхідно по перше – вирішити питання про передачу дошкільних закладів на фінансування з районного бюджету, по друге - привести штатні розписи у відповідність до штатних нормативів, і по третє – забезпечити всім дітям доступ до здобуття дошкільної освіти. Головне завдання – забезпечити сприятливі стартові умови для всіх дітей. Це буде і справедливо і далекоглядно.

За словами, Дмитра Миколайовича Ославського, голови районної ради, крайова влада робить все можливе, щоб збільшити відсоток охоплення дітей дошкільною освітою та покращити матеріально-технічний стан дошкільних закладів, створює всі умови для того, щоб дитинство наших малюків стало справді щасливим.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації В.О. Гребенщиков зазначив, що дошкільна освіта є складовою частиною неперервної освіти в Україні.

Дошкільні навчальні заклади району відвідує 1079 маленьких дошкільнят-путильчан. І цей показник за останні чотири роки збільшився вдвічі. У районі створено цілісну систему роботи з розвитку творчих здібностей дітей. Варто зазначити, сказав Володимир Олександрович, що розвиток дошкільної освіти в районі та зміцнення матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів здійснюється не тільки місцевою владою, але й за сприяння Департаменту освіти та науки, молоді та спорту облдержадміністрації і особисто його директором Бауером М.Й.

«Піклуватись про дітей – наш головний з вами обов’язок» – сказав Чивюк П.І., Киселицький сільський голова, який вітав всіх дошкільників зі святом, від імені сільських голів.

Путильська районна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори