В Українській академії друкарства шанують рідну мову

В Українській академії друкарства шанують рідну мовуРекторат і профспілкова організація студентів та аспірантів Української академії друкарства провели місячник до Дня української писемності.

Протягом листопада, розповідає голова студентського профкому Любов Тупичак, студенти і викладачі проводили активну громадську роботу в стінах рідної альма-матер.

У «писемницький» проект «Я читаю, пишу, думаю, розмовляю українською» вписалася науково-практична конференція в Академії за участі видавництва «Старий Лев» та Львівської філії Київського товариства «Знання».

Студенти, викладачі, гості обговорювали проблеми українського книговидання. Як майбутні професіонали, студенти підняли проблеми технічні, творчі, фінансові. Цікавою була тема про зародження шрифтів в Україні.

Група студентів склала «Скорботний календар знищення української мови». Із відеороликом-презентацією, що викликала зацікавлення учасників конференції, виступила студентка Юлія Органіста, яка висвітлила мовні помилки у висловлюваннях публічних людей.

Питання, що обговорювалися, ляжуть в основу майбутніх наукових та дипломних робіт, викристалізуються у пропозиції до органів законодавчої та виконавчої влади.

Цікавою була виставка доробку видавництва Академії друкарства останніх років. Під час акції зі збору книг студенти і викладачі зібрали сотні примірників літератури, яку вирішили подарувати школам та бібліотекам Львова. Під час акції довідалися, що найбільше потребують книг сільські бібліотеки.

Ректор академії, доктор технічних наук, професор Богдан Дурняк додав у книгозбір вищого навчального закладу 70 книг зі своєї родинної бібліотеки. Це, в основному, класика світової літератури, книги в ексклюзивних палітурках.

Такі просвітницькі проекти реалізовуються в цьому ВНЗ не вперше і щорік набирають глибшого прикладного змісту. А наступного тижня в Академії стартувала акція «book crossing», яка передбачає популяризацію читання серед молоді.

Первинна профспілкова організація студентів та аспірантів Української академії друкарства



В Українській академії друкарства шанують рідну мовуВ Українській академії друкарства шанують рідну мову

Схожі публікації


Догори