Відбулося спільне засідання Рівненської ради обласної організації Профспілки та колегії управління освіти і науки ОДА

Відбулося спільне засідання Рівненської ради обласної організації Профспілки та колегії управління освіти і науки ОДАНа засіданні були присутні члени ради обласної організації Профспілки та колегії управління освіти і науки облдержадміністрації; керівники організаційних ланок обласної організації Профспілки, начальники відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій (виконкомів рад міст обласного значення), ректори (директори) вищих навчальних закладів, директори професійно-технічних навчальних закладів, директори установ обласного підпорядкування.

Серед інших на порядку денному ґрунтовно обговорювалося питання про стан виконання Угоди між управлінням освіти і науки облдержадміністрації і радою Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України та про підсумки ІІ етапу Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, який проводився у 2012 році.

За наслідками роботи засідання колегії та ради ухвалено відповідні рішення.

Звіти сторін показали, що Регіональна угода між управлінням освіти і науки Рівненської облдержадміністрації та радою Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2011-2015 роки в основному виконується.

Не зважаючи на недостатнє фінансування освіти, час радикальних, в основному, непопулярних змін в галузі, в області вдалося забезпечити розвиток освіти. 2012 рік був роком стабільної та ефективної роботи закладів освіти, виваженого, у межах законодавчого поля, підходу до усіх питань.

Сторони визначили завдання, виконання яких домагатимуться у 2013 році. Серед них: за¬йнятість працівників освіти, рівень оплати праці у відповідності до ст.57 «Закону про освіту», виплата щорічної грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов'язків, підвіз педпрацівників та забезпечення тих, які працюють у сільській місцевості та селищах міського типу, безоплатним житлом з опаленням і освітленням у межах встановлених норм.
Відповідно до Положення про Всеукраїнський громадський огляд-конкурс стану умов і охорони праці в навчальних закладах Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, затвердженого постановою колегії Міністерства освіти і науки України, молоді та спорту України і президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, переможцями ІІ етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу визнано трудові колективи:

–Дубенської гімназії № 2 Дубенської міської ради;

–Державного професійно-технічного навчального закладу «Острозьке вище професійне училище»;

–Рівненського державного гуманітарного університету.

Матеріали переможців ІІ етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу надіслані до Центральної оглядової комісії для участі в заключному етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу.

Вітаємо переможців на регіональному рівні!

Рівненська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори