Формула успіху для профспілкової організації

Формула успіху для профспілкової організації22 травня цього року на базі Кілійської районної організації Профспілки відбувся виїзний семінар-практикум голів районних, міських організацій Профспілки на тему: «Вдосконалення форм і методів внутрішньоспілкової діяльності, підвищення мотиваційної складової в роботі територіальних організацій Профспілки».

У роботі семінару взяли участь представники ЦК Профспілки – заступник голови Профспілки Любов Гарбаренко та завідувач відділу організаційної роботи Володимир Миронов.

Навчальна частина семінару проходила на базі Вилківського НВК «ЗОШ – ліцей». Учасників семінару привітав керівник відділу освіти Кілійської районної державної адміністрації Сергій Мергут, який у своєму виступі поставив акцент на співпраці з районним комітетом Профспілки, відзначив авторитет і популярність районної організації Профспілки серед освітян району, які з будь-якого питання звертаються за допомогою до голови райкому Профспілки Тетяни Бойченко. Підкресливши, що спільною метою відділу освіти і райкому Профспілки є забезпечення гідних умов життя працівників освіти та пенсіонерів, Сергій Іванович наголосив, що головне в роботі соціальних партнерів – це ведення конструктивного діалогу. І, як переконалися учасники семінару, в Кілійському районі відбувається ефективний соціальний діалог, який дає позитивні результати.

Врто зазначити, що за свою плідну працю голова Кілійської районної організації Профспілки Тетяна Бойченко нагороджена нагрудними знаками ФПУ «Профспілкова відзнака» та ЦК Профспілки «Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України» із найвищим ступенем – «Золота відзнака».

Для учасників семінару проведено мультимедійну презентацію районної організації Профспілки, усім були роздані робочі матеріали, підготовлені райкомом Профспілки: іміджева продукція, методичні розробки, районна газета «Наше время» зі статтею на профспілку тему.

Всім присутнім цікаво було дізнатися про такі форми роботи районної організації Профспілки, як проведення щорічного профспілкового конкурсу «Людське визнання», запровадження конкурсу на кращий профспілковий урок в школах району, проведення конкурсу на кращу профспілкову емблему. Окрема тема – це багаторічна плідна співпраця з Коломийською районною організацією Профспілки (Івано-Франківська область), тож не дивно, що учасники семінару оплесками вітали щире і дружнє відеозвернення до них голови Коломийського райкому Профспілки – Олени Бакай.

Своєю основною функцією Кілійська районна організація Профспілки вважає соціальний захист спілчан, який здійснюється через формулу «5 «З»: «Законними методами вирішувати питання заробітної плати, зайнятості, захисту правового, здоров'я».

Познайомилися учасники семінару з членами молодіжного клубу «МАРС» («Молоді, активні, рішучі, сильні») Вилківської ЗОШ №1 (директор школи Парасковія Іванова, голова профкому Наталія Турчак), мета якого – сприяти вдалій адаптації в колективі молодих спеціалістів, удосконалювати їх професійний рівень та залучати до професійної діяльності молодий профактив.

З девізом «Профспілка – це велика сила, а інформаційна робота – це барометр її діяльності» про проведення інформаційної роботи в профспілкових організаціях розповіла директор Приморської ЗОШ Алла Євтюхова.

Надзвичайно цікаво учасникам було слухати виступ психолога Вилківського НВК Галини Стефанової щодо психологічних аспектів мотивації профспілкового членства та директора Вилківського НВК, депутата Кілійської районної ради, а в минулому ще й профлідера – Алли Соловйової, яка висловила свою точку зору щодо ролі профспілкового лідера в умовах сучасності.

Впродовж семінару учасники не залишалися пасивними слухачами, а активно долучалися до обговорень та виконання практичних завдань, підготовлених виступаючими.

Масу позитивних емоцій всім подарував виступ агітбригади профорганізації Вилківського НВК «Актив» (голова профкому – Оксана Касько). Театрально-музичний виступ підтвердив високий рівень роботи, яку проводить профком цього навчального закладу щодо мотивації профспілкового членства.

Підбиваючи підсумки семінару, голова обкому Профспілки Ніна Дубовик та заступник голови Профспілки Любов Гарбаренко дали високу оцінку заходу та висловили подяку його організаторам. Приємним моментом стало відзначення профактиву області нагородами ЦК Профспілки.

Семінар став для активу Одеської обласної організації Профспілки не тільки успішним заходом з обміну корисною інформацією, а й подарував натхнення для втілення в життя нових проектів.

Служба зв’язків з громадськістю і ЗМІ Одеського обкому Профспілки


Формула успіху для профспілкової організаціїФормула успіху для профспілкової організації

Формула успіху для профспілкової організації

Схожі публікації


Догори