Дитячий табір Сумського державного університету гостинно зустрів перших у цьому році відпочивальників

Дитячий табір Сумського державного університету гостинно зустрів перших у цьому році відпочивальниківНа першій зміні в дитячому оздоровчому закладі СумДУ «Універ» відпочиватимуть 112 дітей віком від 6 до 14 років. Приблизно половина з них – діти та онуки співробітників університету. Відкриття другого оздоровчого сезону відбулося 20 червня 2015 року.

«Виконуючи соціальну місію, Сумський державний університет реалізує низку соціальних проектів на рівні області та держави. Ми прагнемо, аби потенціал університету слугував громаді», – акцентував ректор СумДУ Анатолій Васильєв.

Цього року у таборі введено в дію два нових корпуси, де проходитимуть заняття спортом і творчістю. Крім того, в оновленій житловій будівлі обладнано тренажерний та фітнес-зали. У спортивних гуртках діти гратимуть у футбол, гандбол, волейбол, займатимуться туризмом, сучасними танцями, спортивною аеробікою. Серед мистецьких гуртків – вокальна студія, КВН, хенд-мейд (малювання, плетіння прикрас тощо).

З дітьми працюватимуть викладачі та студенти СумДУ. Їх підготовка у виші проходила в рамках «Школи вихователів». Майбутні педагоги відвідали курси з режисури масових заходів, методики розробки сценаріїв, ораторського мистецтва, психології спілкування.

За традицією, загони в таборі називаються факультетами, а вихователі загонів – декани. Цього літа плануються три зміни. Зараз вирішується питання щодо оздоровлення дітей зі східних областей України. Минулого року «Універ» прийняв 116 дітей із Луганщини та Донеччини.

«В «Універі» дуже подобається. Вже знайшла друзів, а також записалася до танцювального та вокального гуртків. Усі діти підтримують один одного, особливо ми як найстарші – перший загін», – поділилася враженнями про відпочинок Марія Супрунова.

«У таборі насичена програма, кожен день проходить по-новому. Захоплююся піонерболом, тож гратиму у збірній табору з цього виду спорту. А ще у нас найкращі вихователі!», – розповіла Анастасія Косенко.

Вартість путівок є однією з найнижчих в області. Дотація від профкому СумДУ за путівку для дітей і онуків працівників складає 80% вартості. На відпочинок дітей освітян передбачена компенсація від Сумської обласної профспілки працівників освіти.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності СумДУ


Дитячий табір Сумського державного університету гостинно зустрів перших у цьому році відпочивальниківДитячий табір Сумського державного університету гостинно зустрів перших у цьому році відпочивальників

Дитячий табір Сумського державного університету гостинно зустрів перших у цьому році відпочивальниківДитячий табір Сумського державного університету гостинно зустрів перших у цьому році відпочивальників

Схожі публікації


Догори