Туристський зліт освітян Волині

Туристський зліт освітян ВолиніНапередодні Всесвітнього Дня туризму на базі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Сонячний» Центру туризму, спорту та екскурсій відбулися туристичні змагання серед працівників освіти Волині, присвячені 75-річчю Центру туризму, спорту та екскурсій.

У змаганнях взяли участь понад 200 освітян із 18 районів та міст області, які змагалися за окремою програмою у трьох групах – працівники управлінь освіти міських рад та відділів освіти райдержадміністрацій, працівники установ та навчально-виховних закладів обласного підпорядкування та педагогічні працівники закладів освіти.

На урочистому відкритті учасників змагань привітала заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна та заступник голови обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Украъни Олександр Матвіїшин, які підкреслили велике значення даного заходу, що проводиться понад 20 років поспіль для педагогів. Змагання здружують велику освітянську родину області, дають змогу набути важливих вмінь і навичок, які потім вчителі можуть передати своїм вихованцям, сприяють зміцненню здоров’я, пропагують цікавий активний відпочинок як серед педагогів, так і серед дітей.

Леонід Толстіхін, директор Центру туризму, спорту та екскурсій, головний суддя змагань зазначив, що вчителі Волині – це еліта України, це люди, які можуть навчити, виховати сильне молоде покоління, що здатне гідно відстоювати незалежність країни і можуть її захистити. Під час змагань збірні команди освітян мали змогу показати на практиці та закріпити свої вміння у подоланні природних перешкод, орієнтуванні на місцевості, наданні першої медичної допомоги, а також підвищити свою туристську майстерність, щоб бути хорошим прикладом дітям.

Протягом трьох днів педагоги змагалися на туристській «Смузі перешкод», долали комбіновану естафету з водного та велосипедного туризму, дистанції зі спортивного орієнтування. Використання електронної відмітки, яка застосовувалась організаторами на змаганнях, давала можливість учасникам відразу побачити свій результат та відстежувати рейтинг команди.

Новинкою у програмі змагань був конкурс долікарської допомоги, який передбачав виявлення теоретичних знань, практичних вмінь надання першої медичної допомоги, в залежності від виду травми, та транспортування «потерпілого». Оцінювали роботу команд разом із суддями професійні лікарі швидкої медичної допомоги.

Крім спортивно-туристських змагань збірні команди презентували себе у конкурсі художньої самодіяльності. Цікаві авторські пісні, інсценізації у виконанні педагогів створювали дружню атмосферу та сприяли зміцненню зв’язків між освітянами краю.

У загальному підсумку за результатами всіх випробувань переможцями серед команд працівників управлінь та відділів освіти став відділ освіти Любомльської райдержадміністрації, другу сходинку посіли головні освітяни області – управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації і замкнули трійку лідерів управлінці відділу освіти Луцької райдержадміністрації.

Луцький педагогічний коледж став лідером у групі серед працівників установ та навчально-виховних закладів обласного підпорядкування, випередивши команду Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти, які вперше брали участь у змаганнях.

Переможний кубок серед команд педагогічних працівників закладів освіти області дістався освітянам Старовижівського району, які були кращими у спортивному орієнтуванні та комбінованій естафеті з водного та велосипедного туризму. Друге місце здобула збірна команда Ківерцівського району, які найкраще проявили себе на туристській «смузі перешкод», і третіми стали вчителі міста Луцька, які на один бал випередили своїх колег з міста Ковеля.

Переможці та призери змагань отримали грамоти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, обласної організації профспілки працівників освіти і науки, дипломи Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки, медалі та пам’ятні сувеніри на згадку про змагання, приурочені 75-й річниці створення Центру.
Хоча переможці визначились, проте переможених не було, адже кожен мав змогу проявити себе і утвердитись як особистість, отримав неоціненний практичний туристський досвід, величезний заряд бадьорості та енергії на новий навчальний рік. Надовго запам’ятаються кожному вечори біля багаття з хорошою піснею, під час яких зміцнюються дружні стосунки між освітянами області.

Волинська обласна організація Профспілки



Туристський зліт освітян Волині

Туристський зліт освітян ВолиніТуристський зліт освітян Волині

Схожі публікації


Догори