Турбота про здоров’я членів профспілки

Турбота про здоров’я членів профспілкиЗ кожним роком, зважаючи на складні екологічні та природні умови, здоров’я людей стрімко погіршується. Побільшало захворювань опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, органів дихання.

Зросла кількість онкологічних хворих, помолодшали такі хвороби, як інсульт та інфаркт. Лікування на сьогоднішній день дуже дороге. Ще півтора року тому працюючі люди, в тому числі освітяни, мали можливість покращувати своє здоров’я у багатьох санаторіях України. Але, на жаль, зараз і цю можливість забрала держава у простих людей. Адже, із такою мізерною заробітною платою як в освітян, практично не можливо поправити трішки своє здоров’я у санаторіях чи пансіонатах.

Щоб запобігти різним захворюванням, профспілкова організація освітян Горохівського району Волинської області створила програму «Здоров’я й відпочинок освітян на 2016-2020 роки», затверджена на пленумі райкому Профспілки.

Програмою передбачено багато заходів по запобіганню хвороб та покращенню стану освітян: це надання матеріальної допомоги на лікування працюючим членам профспілки та пенсіонерам; безкоштовне проходження щорічних медичних оглядів для працівників освіти; оздоровлення членів профспілки та їх дітей влітку в оздоровчому дитячому таборі «Супутник», що на озері Світязь; періодичне безкоштовне обстеження на захворювання раку молочної залози жінок після тридцяти років у спеціалістів онкологів.

У багатьох працюючих освітян сьогодні відчутні проблеми із артеріальним тиском, тому було прийнято рішення закупити в кожну первинну профспілкову організацію тонометри для вимірювання тиску, що було зроблено на початку березня 2016 року.

Також програмою передбачено 12-денне санаторно-курортне лікування членів профспілки, яке здійснюється, згідно рішення президії, в розрахунку 50% на 50%, тобто половину вартості путівки оплачує профспілкова організація, а другу половину – відпочиваючий член профспілки. У березні місяці 2016 року Профспілкова районна організація уклала договори із двома санаторіями Волині: «Лісова пісня» у Шацькому районі, «Пролісок» – санаторій матері й дитини у Ківерцівському районі та пансіонаті «Пролісок» Львівської обласної  Профспілкової організації освітян у Трускавцях.

На засіданні президії розглядались заяви та документи, подані на одержання путівок. Згідно договору у березні місяці, коли була акція на знижку вартості путівок, у санаторіях Волині пролікувалося 10 членів профспілки (5 у «Лісовій пісні» і 5 у санаторії матері й дитини «Пролісок»), троє освітян відпочили в пансіонаті «Пролісок» у Трускавцях. Адже ми переконані, що здоров’я освітян відіграє важливу роль у їхньому житті.

 

Горохівська районна організація Профспілки, Волинська область

Турбота про здоров’я членів профспілки Турбота про здоров’я членів профспілки

 

Схожі публікації


Догори