ІV пленум обкому Профспілки: в центрі уваги – соціальне партнерство

ІV пленум обкому Профспілки: в центрі уваги – соціальне партнерство30 березня поточного року відбувся ІV пленум обкому Профспілки. Головним питанням порядку денного було «Про стан виконання Угоди між управлінням освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації та Одеським обласним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України на 2011 – 2015 роки».

Про спільну роботу, спрямовану на соціально-економічний, правовий захист, охорону праці та здоров’я, задоволення духовних інтересів працівників освіти прозвітували соціальні партнери – обком Профспілки та Департамент освіти і науки Одеської облдержадміністрації. Заступник голови обкому Профспілки Любов Корнійчук доповіла про виконання положень Угоди щодо громадського контролю за дотриманням чинного трудового законодавства, законів про оплату праці, зокрема своєчасної виплати заробітної плати, індексації, доплат та надбавок, стан забезпечення соціальних гарантій, пільг та компенсацій, матеріального стимулювання педагогічних працівників, контроль стану охорони праці.

Л.Т. Корнійчук повідомила, що розпочато переговори щодо укладання Галузевої Угоди між ЦК Профспілки освіти і науки України та Міністерством освіти і науки на 2016-2020 роки, і порекомендувала організаційним ланкам обласної організації Профспілки впродовж місяця надати свої пропозиції до змісту її положень.

Від Департаменту освіти і науки облдержадміністрації виступила начальник відділу дошкільної, корекційної освіти та соціальної роботи управління нормативності та якості освіти  Оксана Углік. Вона поставила акцент на тому, що Департамент підтримує позицію та погляди обкому Профспілки і налаштований на подальшу плідну співпрацю. Зараз освіта Одещини переживає непрості часи реформування на всіх рівнях, і Департамент освіти займається адаптацією навчальних закладів до цього процесу. Проінформувала Оксана Валентинівна й про деякі позитивні зрушення у вирішенні проблеми фінансування закладів профтехосвіти Одещини.

Члени обкому Профспілки задавали соціальним партнерам питання про подальшу долю санаторіїв-профілакторіїв, реформування інтернатних закладів області тощо.

Виступаючі ділилися досвідом своєї роботи на місцях щодо соціально-економічного захисту членів Профспілки, заходи, спрямовані на охорону праці та здоров’я тощо.  Позитивним прикладом своєї співпраці із органами місцевого самоврядування поділилися голова Любашівського райкому Профспілки Валерій Бондаренко та голова Татарбунарського райкому Профспілки Тетяна Гуцулюк. Проректор з науково-педагогічної роботи та соціально-побутових питань  Одеського державного екологічного університету Марія Крачковська розповіла про те, як вдається за сьогоднішніх складних економічних умов підтримувати та удосконалювати матеріально-технічну базу закладу. Голова профкому студентів Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова Вадим Пєнов звернув увагу на невтішну статистику погіршення стану здоров’я студентів та розповів про заходи свого закладу, направленими на покращення стану харчування студентів та зменшення їх перенавантаження під час навчального процесу.

Позачерговим питанням, винесеним на розгляд членів обкому Профспілки, стало звернення до Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти з пропозиціями до проекту закону "Про освіту", реєстраційний №3491, який заплановано розглянути у Верховній Раді 31 березня цього року. Проаналізувавши нововведення законопроекту, обком Профспілки висунув низку пропозицій, що стосуються розміру оплати праці освітян, державних асигнувань на освіту, підвищення кваліфікації педпрацівників тощо. Члени обкому Профспілки ознайомилися з текстом звернення і ухвалили його. Звернення було направлене до Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти відразу після проведення пленуму.

Також на пленумі обкому Профспілки були розглянуті питання виконання профспілкових бюджетів обкому та обласної організації Профспілки за 2015 рік та їх проекти на 2016 рік, затверджені положення про секцію освіти та секцію вищої школи обкому Профспілки.

Завершився пленум обкому Профспілки врученням Дипломів та Почесних грамот Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та обласного комітету Профспілки переможцям обласного етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці.

 

Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеського обкому Профспілки

ІV пленум обкому Профспілки: в центрі уваги – соціальне партнерство ІV пленум обкому Профспілки: в центрі уваги – соціальне партнерство

 

Схожі публікації


Догори