Фінансова робота та бухгалтерський облік у профспілках

Фінансова робота та бухгалтерський облік у профспілкахЗгідно з планом роботи Донецької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України 27 квітня 2016 року відбувся семінар головних бухгалтерів, скарбників міських, районних, вузівських організацій Профспілки працівників освіти і науки України Донецької області, в якому взяли участь 43 особи.

Відкрила семінар тимчасово виконуюча обов’язки голови Донецької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Т.М. Заморська.

Головним бухгалтером Донецької обласної організації профспілки працівників освіти і науки Т.І. Чапленко було висвітлено наступні питання.

– огляд законодавства;

–законодавство-2016: дайджест новинок;

– особливості ведення бухгалтерського, фінансового, податкового обліку в міських, районних, вузівських організаціях Профспілки;

– документальне оформлення: безготівкових операцій, операції ТМЦ і ОС;

– нарахування та видача заробітної плати, профспілкових виплат;

– індексація заробітної плати;

– оподаткування заробітної плати та профспілкових виплат; 

– податкові реформи 2016 року: особливості застосування податкового законодавства в діяльності профспілкових організацій.

У роботі семінару брали участь члени ревізійної комісії. Перед учасниками семінару виступила голова ревізійної комісії Донецькою обласною організації Профспілки працівників освіти і науки Людмила Семенівна Перехрест з питання перевірки фінансової діяльності профспілкових організацій.

Для головних бухгалтерів, скарбників було видано Інформаційний бюлетень №8 (8) «Фінансова робота в профспілкових організаціях Донецького обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України», а також видані роздаткові матеріали семінару-навчання, які можуть використовуватися у подальшій роботі.

Учасники працювали в режимі «питання-відповідь».

Навчання бухгалтерів та скарбників пройшло на високому інформативному та організаційному рівні.

 

Донецька обласна організація Профспілки

 

Фінансова робота та бухгалтерський облік у профспілках Фінансова робота та бухгалтерський облік у профспілках

 

 

Схожі публікації


Догори