Бухгалтери профспілкових організацій отримали необхідну інформацію для ефективної роботи

Бухгалтери профспілкових організацій отримали необхідну інформацію для ефективної роботиЗаконодавче поле країни наразі переживає період бурхливих змін. Ці процеси торкнулися і питань правового статусу та оподаткування профспілкових організацій. Розуміючи необхідність регулярного оновлення знань з цих та інших питань, Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України організувала семінар для бухгалтерів районних, міських та первинних організацій вищих та професійно-технічних навчальних закладів.

Захід традиційно відбувся на базі Навчально-методичного центру профспілок. Відкрила семінар та запросила бухгалтерів до плідної роботи Тетяна Матвеєва – голова обласної організації Профспілки.

Для надання фахових роз’яснень, так би мовити, з «перших вуст» на навчання була запрошена Тамара Пищур – заступник начальника управління оподаткування юридичних осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області. Її виступ стосувався здебільшого питань виконання вимог законодавства щодо перебування профспілкових організацій – юридичних осіб у Реєстрі неприбуткових організацій.

З особливостями ведення бухгалтерського, фінансового та податкового обліку профспілковими організаціями бухгалтерів організаційних ланок ознайомила бухгалтер-експерт Катерина Кручко. Як спеціаліст з великим практичним досвідом вона звернула увагу та проаналізувала типові проблеми, з якими стикаються бухгалтери громадських організацій.

Тему «Фінансова робота у організаціях Профспілки» розкрила Наталія Кисельова головний бухгалтер обкому Профспілки. Вона наголосила на важливості правильного оформлення документації профспілковими організаціями та проаналізувала найбільш поширені помилки.

Про податкову реформу 2016 року, її наслідки для фінансової роботи профспілкових організацій перед учасниками семінару виступив Володимир Ковальчук – юрист та викладач НМЦ профспілок. Окремо він зупинився на питаннях збереження статусу неприбуткових організацій, особливостях ведення податкового обліку та складання фінансової звітності.

 

Віталій Копиш, Чернігів

Бухгалтери профспілкових організацій отримали необхідну інформацію для ефективної роботи Бухгалтери профспілкових організацій отримали необхідну інформацію для ефективної роботи

 

Схожі публікації


Догори