КНУ і компанія Huawei Ukraine підписали Меморандум про співпрацю

Наприкінці жовтня у Головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка було підписано Меморандум про розширення співпраці між університетом та відомою китайською компанією Huawei Ukraine.

Його в урочистій обстановці підписали ректор КНУ імені Тараса Шевченка та Директор «Huawei Ukraine» Чжоу Хаодзе в присутності заступника міністра освіти і науки України Максима Стріхи, представників адміністрації університету та студентства.

Ректор Леонід Губерський відзначив виключно результативність співпраці з компанією Huawei, що розпочалася 4 роки тому на факультеті радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем. Він подякував партнерам за послідовність, високу оцінку ділових контактів і їх наслідків та висловив сподівання на їх плідне продовження.

Директор «Huawei Ukraine» Чжоу Хаодзе в свою чергу висловив задоволення від організації співробітництва і його наслідків, що дали впевненість у можливості її продовження і очікування ще вагоміших результатів. А також дали підстави для підписання Меморандуму про її розширення.

Перед офіційною частиною підписання Інститут Конфуція КНУ провів у Червоному корпусі своєрідний «День Китаю». Бажаючі мали можливість взяти участь у майстер-класах каліграфії, малювання, плетіння китайських вузлів, вирізання з паперу, а також у чайній церемонії. Була також розгорнута експозиція про компанію і її продукцію. Окремий стенд був присвячений смартфонам та «розумним» годинникам. Вкінці урочистої події компанія Huawei Ukraine вручила університетові Сертифікат розвитку на суму 200 тисяч гривень, представникис торін за традицією розрізали Святковий Торт.

Довідково 

Huawei Technologies Co. Ltd.— одна з найбільших компаній Китайської народної республіки у сфері телекомунікацій. Заснована у 1988 році, компанія Huawei входить до числа провідних виробників мережевого обладнання, яке використовують Інтернет-провайдери, мобільні оператори та великі компаній для побудови власної інформаційної інфраструктури.

27 березня 2012 року на кафедрі комп'ютерної інженерії факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних ситем відкрито першу в Україні Авторизовану Мережеву Академію Хуавей.

За кошти Хуавей в інженерному центрі компанії пройшли підготовку та успішно склали сертифікаційні іспити 2 інструктори – викладачі кафедри комп’ютерної інженерії.

Компанією надано лабораторний комплект мережевого устаткування, обладнано комп’ютерний клас та встановлено мультимедійне забезпечення для проведення занять.

Отримано дозвіл (авторизацію від компанії Хуавей) на використання навчальних матеріалів компанії для базового курсу вивчення мереж (Huawei Certified Datacom Associate).

Протягом часу діяльності Академії Хуавей цей курс впроваджено в навчальний процес для студентів кафедри комп’ютерної інженерії в рамках курсів:

Київський національний університет імені Тараса Шевченка до кінця року відкриє другий клас Авторизованої мережевої академії Huawei, що працює на кафедрі комп'ютерної інженерії факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних ситем з 2012 року.

 

Прес-центр КНУ імені Тараса Шевченка, 

Фото – Андрія Єловікова

Схожі публікації


Догори