Засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка

Засідання Вченої ради КНУ імені Тараса ШевченкаНаприкінці лютого 2016 року відбулося планове засідання Вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

На початку засідання ректор університету Леонід Губерський на підставі рішення Вченої ради від 1 лютого 2016 року вручив Премії імені Тараса Шевченка Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Так, у номінації «Викладачам та науковим співробітникам за підручники та навчальні посібники» нагороди вручено Наталії Максимовій (факультет психології), Денису Хусаінову (факультет кібернетики), Ігорю Харченку (факультет кібернетики), Володимиру Матвієнку (факультет кібернетики). У номінації «Викладачам та науковим співробітникам за наукові праці, монографії» – Галині Купаловій (економічний факультет), Ользі Запорожець (хімічний факультет). У номінації «Молодим ученим за наукові праці» – Дмитру Дергачу (інститут філології), Івану Коломійцю (факультет радіофізики, електроніки та комп’ютерних  систем). У номінації «Аспірантам за наукові праці» – Дмитру Голишкіну (НЦЦ «Інститут біології»). У номінації «Студентам за наукові праці» – Вікторії Гайдар (факультет радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем).

На засіданні Вченої ради було розглянуте питання про обрання на посаду директора Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка. Доповідь з цього питання зробив голова конкурсної комісії перший проректор Олег Закусило. Він поінформував про результати роботу комісії, на розгляд якої було подано документи та програми десяти конкурсантів.

На розгляд засідання було також представлено відомості про претендентів на посаду директора УФМЛ. На засідання прибули 7 із 10-ти бажаючих обійняти цю посаду. Кожен із них представив свою програму розвитку ліцею і відповів на запитання членів Вченої ради.

Відбулося обговорення кандидатур і голосування за претендента на вакантну посаду директора УФМЛ. За процедурою це було фінальним етапом конкурсу. Голосування відбувалося таємно і проводилося за допомогою бюлетенів.

За результатами голосування більшістю голосів директором Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка обрано Георгія Івановича Салівона – вчителя фізики, в. о. директора УФМЛ.

Вчена рада заслухала інформацію про роботу Постійної комісії Вченої ради з питань перспективного розвитку. Доповів голова комісії Володимир Ільченко.

Розглянули також питання про підтримку претендентів на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки, кандидатів на здобуття премій Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим, кандидатів на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України для молодих учених, ряд інших актуальних питань.

Наступне засідання Вченої ради КНУ планується на 14 березня 2016 року.

 

Прес-центр КНУ імені Тараса Шевченка

 

 

 

Засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка Засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка

 

Засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка Засідання Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка

 

 

Схожі публікації


Догори