Співпраця Щосткинського міськкому із соціальними партерами

Шосткинська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України продовжує співпрацювати із соціальними партнерами у сфері захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів освітян.

Так, 9 лютого 2017року за ініціативи президії Шосткинської МО освітянської профспілки відбувся семінар при участі керівника Шосткинського міжрайонного відділення ФСС з ТВП Т.Г. Григорчук та інспекторів регіонального представництва Державної інспекції праці Л.М. Захарченко та М.І. Шестерикової.

Обговорювалося коло питань, пов’язаних з введенням із 1 січня 2017р. нових розмірів мінімальної заробітної плати, а саме:

  • Чому після підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень застраховані особи суттєво втрачають частину заробітку під час оплати листків тимчасової непрацездатності?
  • Як тепер вирішувати проблеми заміни тимчасово відсутніх колег (маються на увазі посади технічних та допоміжних працівників), коли всі доплати тепер входять до МЗП?
  • Яким чином можна диференціювати оплату працівників бюджетних установ?

Порушувались також інші важливі для освітян питання.

Відбувся конструктивний діалог соціальних партнерів. Вирішено було звернутися до відповідних владних структур з вимогою законодавчо врегулювати проблеми в питаннях оплати праці, які виникли після введення мінімальної зарплати у новому розмірі та можливості справедливої компенсації частини втраченого під час хвороби заробітку.

Профспілкові лідери Шосткинських навчально-виховних закладів вдячні нашим партнерам за розуміння важливості спільної діяльності щодо захисту прав працюючої людини.

Шосткинська міська організація Профспілки, Сумська область 

Схожі публікації


Догори