Студент УДПУ став переможцем міжнародної олімпіади з програмування

І місце на Х Міжнародній олімпіаді з програмування на Кубок академіка Іллі Несторовича Векуа зайняв Антон Бабак – студент факультету фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Змагання Кубку Векуа проходили за правилами студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС і стали важливим етапом підготовки українських студентів до першості світу.

У зв’язку з високою складністю задач Кубку до участі у ньому в першу чергу запрошувалися учасники 1 групи ІІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування та призери ІІІ, ІV етапів Всеукраїнських шкільних олімпіад з інформатики. Команди складалися з двох або трьох осіб. Від Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у Міжнародній олімпіаді взяла участь команда факультету фізики, математики та інформатики «QWERTY», у складі якої окрім Антона Бабака були Дмитро Джога та Яків Бойко (тренер команди – Сергій Паршуков).

Олімпіада відбулася на базі Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти». Організаторами Кубку Векуа виступили Міністерство спорту і молодіжних справ Грузії, Асоціація підтримки програмування (Грузія), Батумський державний університет імені Шота Руставелі, Грузинський технічний університет.

Задля розширення участі українських команд рішенням оргкомітету Кубку з 2014 року в Україні створено чотири його площадки. Студенти-програмісти УДПУ змагалися на одній із них – у Вінницькому національному технічному університеті.

Змагання Кубку Векуа складалися з двох турів – командного і особистого. Незважаючи на важкі завдання, студент УДПУ Антон Бабак зайняв І місце у змаганнях Кубка Векуа серед педагогічних вузів.

За інформацією УДПУ імені Павла Тичини 

Схожі публікації


Догори