У Болехові освітяни вийшли на пікет: вимагають зарплату за березень

2 квітня 2018 року працівники освіти Болехівської міськради, що на Івано-Франківщині, вийшли на пікет з вимогою до центральної влади здійснити перерахунок освітньої субвенції для міста та виплатити заробітну плату за березень. Про це повідомляє ТРК «Карпати».

Голова Болехівської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Ігор Берізко, який ораганізував мітинг, заявив, що працівники освіти вийшли, аби сказати своє «фе» владі.

«Вчителі вимагають виплати заробітної плати. Вчителі отримують гроші з освітньої субвенції, зараз її не вистачає. Педагоги за березень не отримали жодної копійки. Сьогодні вони вийшли на площу, щоб сказати владі своє «фе». Ми роботу зробили, а ви не заплатили», – сказав Ігор Берізко.

Оголошувати страйк освітяни не планують, за словами голови профспілки, це «довго і освітяни не витримають, бо немає зарплати».

«Якщо гроші не у Болехові, не у Франківську, а в Києві, то треба йти на Київ, у нас іншого шляху нема», – сказав Ігор Берізко.

Вчителі під час мітингу пропонували перекривати дороги.

За результатами мітингу була прийнята резолюція із вимогою перерахувати освітню субвенцію для Болехова.

«Резолюція – змінити формулу і доплатити нам так, як доплачували на одного учня. Нам не вистчачає 16 мільйонів, коли буде 16 мільйонів, буде нормально виплачена заробітна плата. Це одна-єдина вимога», – сказав голова міської Профспілки.

Міський голова Болехова Богдан Мельник заявив, що міська рада солідарна з освітянами та зверталася до Міносвіти щодо дофінансування галузі освіти Болехова.

«Міська рада солідарна з працівниками освіти у тій частині, що їм неправильно розрахована потреба у заробітній платі на 2018 рік. Це викликає ці протести працівників освіти щодо недофінансування їхньої заробітної плати», – сказав Богдан Мельник. Також мер додав, що завтра педагогічні працівники отримають аванс за березень.

За матеріалами ТРК «Карпати»

Схожі публікації


Догори