Освітяни вийшли на акцію протесту

Освітяни вийшли на акцію протестуПрофспілка працівників освіти і науки України неодноразово висловлювала своє занепокоєння станом фінансування галузі «Освіта» та намаганням Уряду звузити права і гарантії працівників навчальних закладів. Адже через ініціативи влади щодо збільшення наповнюваності бюджету шляхом урізання надбавок та доплат, освітяни перебувають у постійних турботах і занепокоєнні. А окрім зменшення оплати праці, у деяких регіонах ще й є заборгованість із виплати зароблених коштів.

Так, 12 вересня 2014 року на центральній міській площі міста Прилуки відбулася акція протесту працівників бюджетної сфери. За оцінками спостерігачів участь у акції протесту взяли понад 2000 працівників закладів, установ та організацій галузі освіти, а також – медицини, культури, державних установ та комунальних установ.

Організаторами зібрання, яке носило мирний та неполітичний характер, виступила Прилуцька міська організації Профспілки працівників освіти і науки України та міські організації охорони здоров'я, державних установ, культури.

Члени профспілок вимушені були вдатися до такого крайнього заходу через 2,5-місячну заборгованість із заробітної плати. У місті склалася доволі тривожна ситуація в якій працівники залишаються без бюджетних призначень та фінансових ресурсів на виплату зарплати на більш ніж 4 місяці.

Міська та обласна ради не гарантують отримання заробітної плати в терміни, передбачені колективними договорами. Навіть проведені непопулярні заходи щодо зменшення бюджетних витрат – зняття різних доплат та надбавок, надання вимушених відпусток не дають бажаних результатів. Місто потребує виділення додаткової дотації бюджету в сумі 46,9 млн. гривень.

Учасники мітингу прийняли резолюцію та звернення в яких, зокрема, вимагають від депутатів Парламенту та Уряду виділення додаткової дотації з Державного бюджету для забезпечення погашення заборгованості за липень, серпень, І половину вересня та виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери в ІУ кварталі 2014 року. А від міської влади – при прийнятті бюджету на 2015 рік забезпечити 100% видатків на заробітну плату працівникам бюджетної сфери та зберегти існуючу мережу та робочі місця в закладах, установах та організаціях бюджетної сфери.

Освітяни міста Прилуки сподіваються на вирішення своїх проблем і готові до наступних рішучих кроків задля захисту своїх законних прав.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
(за матеріалами Чернігівської обласної організації Профспілки)


Освітяни вийшли на акцію протестуОсвітяни вийшли на акцію протесту

Схожі публікації


Догори