На Львівщині планують створити 8 нових навчально-практичних центрів

У Львівській області функціонує 14 навчально-практичних центрів. Планують створити ще 8, з них 7 – в області та один – у Львові. Про це йшлося під час чергової сесії Львівської обласної ради.

«Професійно-технічна освіта забезпечує потребу підприємств у кваліфікованих кадрах. Загалом в закладах профтехосвіти станом на початок року навчається 22 977 учнів. Здійснюється підготовка за 230 інтегрованими спеціальностями, в тринадцятьох навчальних закладах навчають за професіями загальнодержавного значення», – розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Також, як зазначила Любомира Мандзій, майже 10 тисяч випускників працевлаштували. Для підвищення якості профтехосвіти створюють навчально-практичні центри.

Додамо, що мережа закладів професійної (професійно-технічної) освіти у Львівській області складає 51 заклад, (17 (Львів), 34 (область)).

Окрім того, 3 заклади при установах виконання покарань, 2 заклади професійної освіти, що підпорядковані закладам вищої освіти, які отримують фінансування на підготовку робітничих кадрів з обласного бюджету.

Освітній портал Львівщини 

Схожі публікації


Догори