Поетичне свято студентів УДПУ – «Садова, 28»

Незвично і нетрадиційно розпочався один із ранків на факультеті української філології Уманського державного педагогічного університету і імені Павла Тичини. І розпочався він не з першої пари і, навіть, не з кави, а – з поезії. 26 жовтня 2018 року відбулося поетичне свято під назвою «Садова, 28», організоване університетським літоб’єднанням імені Миколи Бажана.

Твори, які пролунали на святі, нікого не залишили байдужими. Вражала поезія про маму, яку читали Вікторія Заячковська, Катерина Кушнір, і розчулив до сліз вірш про бабусю Софії Терлецької. Захоплення викликала лірика Наталі Кучеренко, Влада Шукайла, Вікторії Капуловської та Артема Гончарука. Впевнено заявили про себе першокурниці: Вікторія Бучак, Любов Крижанівська, Лілія Вдовиченко, Владсилава Півненко, Олександра Омельчук, Роксонала Білозор, Анна Даскал, Анна Ніколаєнко, Ангеліна Цілієвська, Валерія Солош.

Також насолоджувалися прямотою та бездоганністю творчості Вероніки Вишинської, були приємно вражені прозовими творами Насті Кириленко. А ще, вкотре переконалися, що любов до поезії і талант до її написання залежить не від вибору професії та роду діяльності, оскільки своїм творіннями порадував навіть викладач Національного університету садівництва, кандидат сільськогосподарських наук Ігор Діденко. «Вітання вашій Садовій, 28 – від нашої Інститутської, 1», – дуже дотепно сказав він. Зворушливо читав свої вірші й інший кандидат наук та учасник літоб’єднання – В’ячеслав Буян. А як здивувала всіх Людмила Дронь: її всі звикли бачити як фотографа (та й зараз матеріал оформлений її світлинами), а тут вона виступила ще й як автор чудової лірики!

Завдяки старанням головної натхненниці свята Марини Павленко, 23-ої групи, чудових ведучих Вікторії Дзярик і Тараса Гедзуна холодний осінній ранок видався теплим і приємним, залишив незабутні враження.

Прес-центр УДПУ 

Схожі публікації


Догори