Студентка УДПУ нагороджена дипломом із відзнакою за дослідження про Голодомор

Студентка Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Олександра Смілянець стала однією із 23 переможців Міжнародного міждисциплінарного конкурсу наукових і творчих робіт ім. Володимира Маняка та Лідії Коваленко, присвяченого роковинам Голодомору.

Диплом з відзнакою за дослідницьку роботу «Відео-інтерв'ю зі свідком Голодомору 1942-1933 рр. Феодосією Клімовою» Олександрі урочисто вручив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей. Поезії уманської студентки, присвячені трагічним сторінкам історії України, також перемогли у номінації «Кращі дослідницькі і творчі роботи студентів, аспірантів, молодих науковців».

«Цю роботу я присвятила тим, хто пережив жахіття комуністичного тоталітарного режиму і не перестав вірити у Бога», – поділилася своїми враженнями Олександра Смілянець.

«Я почала досліджувати тему геноциду українського народу 1932-1933 рр., щоб віднайти відповіді на питання: «Як живуть ті, хто витримав голодомор – біль, втрати і приниження людської гідності? У що вірили тоді і в що вірять зараз? Чи бояться вони смерті? Я прочитала багато книг, присвячених темі Голодомору 1932-1933 років, але тільки після розмови з живим свідком усвідомила трагедію Голодомору».


 За інформацією УДПУ 

Схожі публікації


Догори