«Серця наповнені любов’ю» – на Горохівщині презентували книгу

Цьогорічний день 6 листопада у світлиці, Будинку дитячої та юнацької творчості м. Горохова відбулася презентація збірки віршів і прозових творів освітян району з промовистою назвою «Серця наповнені любов’ю».

У книгу увійшли кращі твори 25 віршарів і прозаїків. Перлини творчості освітян району традиційно зібрала в книжкове намисто голова районної організації профспілки працівників освіти і науки Євгенія Карп’як. Дещо раніше профспілкова організація була ініціатором і упорядником збірок «Духовні скарби вчителя» і «Пульсуючі джерела».

Знайомство новонародженої книги зі світом Євгенія Василівна приурочила одній із найвизначніших дат в житті України – Дневі української писемності і мови.

У серцях авторів збірки оселилося стільки любові, що вона, вишукана мудрістю і талантом у милозвучні строфи, зігріває світ світлом найгарніших почуттів.

Знайомство з кожним поетом чи прозаїком чулося з уст ведучої особливим, вартим зенітної уваги. Адже митець завжди є привабливим душевною музикою, баченням дивовижних образів, які неодмінно вселяють віру і надію. Монологи про поетів ведуча закінчувала запрошенням до виступів декламаторів: вчителів шкіл та учнів, учасників зразкової літературно-драматичної студії «Симфонія слова» школи-гімназії м. Горохова-керівник Любов Бойко, а також учнів школи №1 м. Горохова.

Кожен вірш на презентації  отримав від шанувальників поетичного слова благословення слугувати в земному житті джерельцем духовності, а окремі з них музиканти краю й самі автори визнали настільки милозвучними, що не витримали і  поклали  змістовні рядки на чарівні мелодії і виконували їх під час презентації.

Надзвичайно душевно звучав цей віршований водоспад. Хтось із цього поважного товариства знайомив публіку зі своїм світом дитинства, інші пишалися чудесною юністю, дорослішали і молоділи серед школярів, почувалися найщасливішими в світі кохання, розповідали про мудрість батьків і свої мальовничі батьківщини, бажали щастя, як донечкам, рідній Україні. У збірці, наче в материнській душі, жіночі серця плачуть за загиблими Героями Майдану і неоголошеної війни на Сході України. Найжаданіша у книзі – мрія про мир. Вона читається, бачиться, чується, сяє, пломеніє у рядках і поміж строфами, у ліриці і патріотиці, у піснях, прозі і, навіть, у дотепному гуморі, який неуявний без думок про щасливе майбутнє.

Вітали освітян із виходом у світ збірки «Серця наповнені любов’ю» заступник голови районної ради Віталій Клемба, начальник відділу освіти, молоді і спорту Віктор Білик, керівник  цього видавництва Світлана Політило, завідуюча методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Олеся Вітинська, директор ЗОШ І-ІІ ст. с. Михлин Валентина Блаватна.

Було очевидно, що зачитавшись новою збіркою освітян Горохівщини, юні почерпнуть мудрість, зрілі збагатяться мріями, поважні віком неодмінно плекатимуть у творчому єстві цвіт молодості. У цій книзі знайдуть для себе повчальні віршовані рядочки навіть найменші школярики. Вона зацікавить музикантів і буде коштовним надбанням тих людей, які вірять у світлі почуття, силу й пророчість майстерно складеного слова. За це всі разом заспівали «Многії літа». 


Горохівська районна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори