Звіти і вибори у Вінницькій обласній організації Профспілки

6 листопада 2019 року відбулася звітно-виборна конференція Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки за участі 122 делегатів.

До конференції долучились заступник голови обласної Ради Ігор Хміль, заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк, в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк, заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Любов Гарбаренко, а також керівники органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад, керівники вищих навчальних закладів і закладів профосвіти.

Голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Сергій Пугачов ознайомив присутніх зі звітом комітету обласної організації Профспілки про роботу за 5 років діяльності. Під час звітно-виборної конференції присутні також заслухали звіт ревізійної комісії обласної організації Профспілки.

Сергій Пугачов поінформував про реалізацію основних кроків, спрямованих на захист трудових, соціально-економічних прав та професійних інтересів працівників галузі, студентської молоді, а також дотримання законодавчо встановленого рівня оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників, підвищення розміру стипендіального забезпечення студентів та інших осіб, які навчаються тощо. Так, обласна організація Профспілки активно долучалася до роботи спрямованої на підвищення статусу педагогічних, науково-педагогічних працівників та спеціалістів освіти, забезпечення належних соціально-економічних умов всім учасникам навчально-виховного процесу, недопущення погіршення змісту і обсягу прав освітян.

Під час звітної конференції заступник голови ОДА Ігор Івасюк підкреслив: «Наша Профспілка має значний авторитет не лише в освітянському колі, а й в суспільстві загалом. Спільна справа полягає в тому, щоб освіта була не лише ефективною та якісною, а й мала перспективи. Протягом 15 років була створена дієва системна співпраця між Профспілкою та органами управління освітою.

Освіта – це пріоритетна галузь для обласної державної адміністрації. Щороку ми відкриваємо нові навчальні заклади, що також сприяє створенню додаткових робочих місць з належними умовами праці. Цього року обласна державна адміністрація запровадила проєкт, який передбачає доплату в розмірі 100% для провідних майстрів виробничого навчання закладів професійно-технічної освіти, а також для викладачів спеціальних дисциплін, адже робота висококваліфікованих кадрів посідає провідне місце у розвитку галузі. Я досить високо ціную нашу співпрацю, завдяки якій зароджується той конструктив, що надає можливість впроваджувати необхідні кроки для освітян».

У свою чергу, в.о директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк також високо оцінив роботу обласної організації Профспілки, додавши: «Завдяки нашій з вами співпраці, шановні колеги, на сьогодні є можливість стабільно працювати, незважаючи на значну кількість викликів, включаючи демографічну ситуацію та втрату кадрів. Варто сказати, що ми маємо чудовий педагогічний потенціал, адже цього року Вінниччина посіла шосте місце на всеукраїнському рівні за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Варто сказати, що без вчителя учні не матимуть впевненості у завтрашньому дні».

Після обговорення доповіді роботу облпрофорганізації за звітний період делегати визнали задовільною. За результатами голосування головою Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки одноголосно обрано Сергія Пугачова, заступником голови – Світлану Горобець.

Вінницька обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори