Філософи Черкаського національного взяли участь у проєкті «Поговоримо про театр»

Кафедра філософії та релігієзнавства Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучається до проєкту «Поговоримо про театр» Черкаського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Спільний проєкт передбачає проведення соціологічного та культурологічного досліджень, спрямованих на вивчення соціально-культурного та демографічного підґрунтя формування образу театру в свідомості містян та жителів регіону. За словами пана Романа Бурлакова, заступника директора ЧДТ, фокус уваги буде прикуто до вивчення гіпотетичної аудиторії у віковій категорії від 15 до 35 років.

Ціннісні орієнтації та культурні гештальти, що формують усвідомлення естетичних смаків та уявлень цих поколінь ХХІ століття, мають визначати магістральний вектор розвитку та трансформації театрального мистецтва. Жанрова структура, стилістика та, власне, привабливість театру, його тисячолітня магія, зберігаючи традицію, все ж сприймається інакше в епоху відчуження людини від себе та інших, через потужну соціокультурну динаміку, спричинену розвитком інформаційно-комунікативних технологій.

– Розглянути цю проблему можливо під кутом соціології та культурології, – зауважують координатори проєкту від кафедри Павло Кретов та Зоя Шевченко.

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького запрошує інтелектуальні спільноти взяти участь у превентивному опитуванні та подальших формах здійснення проєкту.

За матеріалами сайту – Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Схожі публікації


Догори