ІІ пленум та президія комітету Запорізького обкому в онлайн режимі

15 грудня 2020 року відбулися засідання президії та ІІ пленуму комітету Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України в онлайн режимі на платформі Zoom.

Президія розглянула основні документи на 2021 рік (план роботи, кошторис) та запропонувала їх на затвердження обласним комітетом.

На ІІ пленумі комітету було проаналізовано виконання Угоди між Департаментом освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та комітетом Запорізької обласної організації Профспілки на 2017-2020 роки в 2020 році.

Сторони соціального партнерства (в.о. директора Департаменту освіти і науки В.М. Захарчук, голова обласної організації Профспілки Н.І. Гринь) проінформували про стан її виконання, який було визнано в цілому задовільним.

Пленум відзначив, що захисні положення Галузевої та обласної угод сприяли вирішенню питань, пов’язаних з трудовими договорами, оплатою праці, регулювання робочого та часу відпочинку, визначенню додаткових соціальних пільг і гарантій. Договірним процесом охоплено 950 закладів дошкільної, середньої, позашкільної, вищої освіти, понад 48 000 їх працівників, що становить 100% від облікової чисельності.

Пленум заслухав питання про здійснення громадського контролю виборними профспілковими органами Мелітопольської, Оріхівської районних, Токмацької міської організацій Профспілки за додержанням законодавства про працю в установах і закладах освіти, положень Галузевої угоди в частині нормування, оплати праці працівників.

Членами комітету було обговорено та затверджено проєкти плану роботи комітету, кошторису, програми Запорізької обласної організації Профспілки «Оздоровлення і відпочинок» на 2021 рік.

Питання викликали жваве ділове обговорення серед учасників пленуму та обмін думками. Варто відзначити, що профспілкові лідери – члени обкому активно та плідно працювали в новому  незвичному режимі – онлайн.

З усіх питань президії та пленуму були прийняті відповідні виважені рішення.

Прес-служба обласної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори