Регіональну Угоду в Одеській області – укладено!

21 грудня 2016 року відбувся VI пленум обкому Профспілки з порядком денним «Про стан виконання Угоди між управлінням освіти і науки Одеської  обласної державної адміністрації та Одеським обласним комітетом Профспілки працівників освіти і науки  України на 2011-2015 роки та Угоду між Департаментом освіти і науки  Одеської обласної державної адміністрації та Одеським обласним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки».

З інформацією про виконання зобов’язань за Угодою  обкому Профспілки виступила заступник голови обкому Профспілки Любов Корнійчук, яка зазначила,  що Одеська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України сьогодні є єдиною репрезентативною профспілковою організацією  освітян на обласному рівні.

Застосування положень Галузевої та обласної угод сторонами колективно-договірного регулювання на місцях сприяли позитивному вирішенню питань, пов'язаних з трудовими договорами працівників, оплатою їхньої праці, регулюванням робочого часу та часу відпочинку; оздоровленню членів Профспілки, захисту  їхніх духовних інтересів.

Станом на 1 квітня 2016 року колективні договори укладені в 1180 закладах освіти  області та 14 вищих навчальних закладах. Кількість охоплених  працівників освіти – 60262 особи, що складає 99,9 %.

Також Любов Корнійчук  наголосила, що у зв’язку із завершенням терміну дії чинної обласної Угоди та укладенням нової Галузевої угоди обком  Профспілки ініціював перед Департаментом освіти і науки Одеської ОДА питання щодо розробки та ухвалення Угоди на наступний період, у результаті чого було здійснено всі необхідні підготовчі заходи для підписання нової обласної Угоди.

Про виконання положень Угоди Департаментом освіти і науки ОДА доповіла начальник відділу дошкільної, корекційної освіти та соціальної роботи управління нормативності та якості освіти Департаменту Оксана Углік.

В обговоренні звітів Сторін  виступили директор Департаменту освіти і науки Одеської ОДА Юрій Семенюк, голова Іванівської районної організації Профспілки Тетяна Панасюк, голова первинної профспілкової організації працівників Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова Вадим Пєнов та голова Овідіопольської районної організації Профспілки Оксана Пушнова.

Пленум відзначив, що в умовах здійснення органами влади та місцевого самоврядування заходів щодо створення об’єднань територіальних громад, реформування дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти, забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти соціальний діалог покликаний бути запобіжником порушень трудових, соціально-економічних прав освітян.

 Учасники пленуму  одноголосно  схвалили  проект Угоди  між Департаментом освіти і науки  Одеської обласної державної адміністрації та Одеським обласним комітетом Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки, після чого відбулось урочисте  підписання цього важливого документа головою Одеської обласної організації Профспілки Ніною Дубовик та директором Департаменту освіти і науки Одеської ОДА Юрієм Семенюком.

На завершення  пленуму голова обласної організації Профспілки вручила нагороди ЦК Профспілки, дипломи і премії  обкому переможцям конкурсу на кращу профспілкову публікацію.

Після закінчення офіційної частини на учасників чекав новорічний сюрприз – привітання народного артиста України Миколи Свидюка.

 

 Служба зв’язків з громадськістю та ЗМІ Одеського обкому Профспілки

Схожі публікації


Догори