Обговорюється питання захисту прав педагогів у громадах Тернопільській області

30 березня 2021 року відбулося засідання колегії управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області.

Члени колегії обговорили актуальні питання, що забезпечують формування державної освітньої політики Тернопільської області.

Участь в обговоренні основних напрямків взаємодії з територіальними громадами у здійсненні захисту прав учасників освітнього процесу взяла член колегії УДСЯО, голова Тернопільської обласної організації Профспілки Людмила Мокей.

«Обговорюючи важливість захисту учасників освітнього процесу, варто не забувати також й про потребу в здійсненні захисту прав педагогічних працівників» – зазначила Людмила Іванівна.

Також очільниця обласної організації звернула увагу присутніх на те, що саме Профспілка працівників освіти і науки України є найбільшим професійним об'єднанням працівників галузі, метою діяльності якого і є здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів своїх спілчан.

«Однак сьогодні спостерігаються спроби грубого порушення законодавства про профспілки окремими керівниками місцевих органів управління освітою, їхнього деструктивного втручання з метою підриву авторитету та розпуску профспілкових організацій. То про який захист прав педагогічних працівників як учасників освітнього процесу в таких громадах може йти мова?!» – наголосила голова обласної організації у своєму виступі.

Коротко вона назвала приклади такого втручання у Борщівській міській та Трибухівській сільській громадах та внесла пропозицію організувати спільне засідання круглого столу за участю управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області, обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, керівників місцевих органів управління освітою з обговорюваного питання. 

 


За матеріалами – Тернопільської обласної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори