Нова угода підписана

Нова угода підписанаНаприкінці грудня 2013 року на спільному засіданні колегії департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА та президії ради обласної організації Профспілки було підписано Угоду між департаментом освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації та радою обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на 2014-2015 рр.

Вважаючи переговорний процес як найбільш перспективний та конструктивний вид соціального партнерства у вирішенні питань забезпечення трудових прав та соціально-економічних інтересів освітян, питанню підготовки проекту угоди передували копітка праця з аналізу стану виконання попередньої угоди, узагальнення набутого позитивного досвіду соціального діалогу та тривалі колективні переговори й консультації, відзначила у своїй доповіді Людмила Мокей, голова Лановецької районної організації профспілки, член робочої групи від профспілкової сторони. Адже саме через реалізацію Галузевої та територіальної угод, колективних договорів, розвиток соціального партнерства здійснюється регулювання соціально-трудових відносин, захист прав та інтересів працівників освіти та студентства.

У своєму виступі Людмила Іванівна ознайомила учасників засідання з ходом роботи над проектом та зосередила увагу на основних завданнях соціальних партнерів на наступний період. Підписанню угоди передував детальний аналіз проекту на засіданні ради обласної організації профспілки, що відбулося 24 грудня.

Начальник управління професійної освіти, науки та фінансово-економічного забезпечення департаменту освіти і науки ОДА Ярослав Лях у своєму виступі відмітив, що при підготовці проекту угоди були враховані зауваження членів комісії від департаменту освіти і науки та відзначив позитивну роботу над проектом угоди профспілкової сторони.

Директор департаменту освіти і науки Іван Запорожан зазначив, що співпраця між адміністрацією і профспілкою на обласному рівні дає можливість позитивно вирішувати багато спільних питань, впливати на підвищення ефективності роботи закладів освіти, реалізацію трудових, соціально-економічних гарантій працівників та осіб, які навчаються.

Марія Гасай, голова облорганізації Профспілки, відмітила позитивні тенденції соціального партнерства департаменту та обласної організації профспілки, висловила сподівання на удосконалення соціального діалогу в процесі реалізації колективно-договірних зобов’язань та після урочистого підписання угоди вручила директору департаменту освіти і науки І.Г. Запорожану Почесний знак Профспілки працівників освіти і науки України «За соціальне партнерство».
Сподіваємося, що прийнята угода сприятиме розвитку соціального діалогу в галузі освіти і науки на всіх рівнях.


Прес-центр Тернопільської обласної організації Профспілки


Нова угода підписанаНова угода підписана

Схожі публікації


Догори