«Я не антивакцинатор. Я за щеплення, але тільки добровільно та свідомо» – учитель Олександр Краснов

У перший день нових карантинних правил для держслужбовців на Харківщині від роботи відсторонили 105 вчителів та 32 працівників дитячих садків, які не мають вакцинації від COVID-19.

Про це в ефірі «Українського радіо Харків» 8 листопада розповіла заступниця директора Департаменту науки й освіти Харківської обласної державної адміністрації Ольга Алфьорова.

«У мене є тільки оперативна інформація, це не кінцева статистика, але за моїми даними, те, що надали керівники відділів освіти територіальних громад, у нас 105 співробітників закладів загальної середньої освіти відсторонені на сьогоднішній день і 32 співробітники закладів дошкільної освіти», – сказала Алфьорова.

«Харків надав інформацію, що у них немає відсторонених працівників», – додала вона.

За даними департаменту, 16 освітян відсторонили від роботи на Валківщині. Серед них – вчитель Олександрівської школи. Документ за підписом директорки закладу та педагога, який з ним не погоджується, 8 листопада з'явився у соцмережах.

«Наказую відсторонити Олександра Краснова, вчителя фізики даного закладу, з 8 листопада 2021 року на час відсутності щеплення від СOVID-19, без збереження заробітної плати», – сказано у документі.

Справжність документа Суспільному підтвердила директорка Олександрівської школи Валентина Костильова. За її словами, у школі 26 працівників, 15 з 16 учителів вакциновані.

«Сторож і вчитель фізики не мають щеплення. Щеплення мають не всі. Але хто перехворів на COVID, вони надали довідку від сімейного лікаря. І це дає відтермінування щеплення на певний час», – сказала Костильова.

Директорка зазначила, що вчителя попереджали про необхідність вакцинації.

«Олександра Юрійовича було письмово повідомлено про те, що до 5 листопада йому необхідно надати документ, який або підтверджує щеплення, або є протипоказання, або є тест, що він не хворий, який діє 72 години. Ніяких документів він не надав. Сказав: «Я вам не зобов'язаний», – розповіла директорка школи.

«Він не звільнений, він відсторонений, робоче місце зберігається, але до моменту подачі документів», – додала Костильова.

У коментарі Суспільному відсторонений вчитель Олександр Краснов сказав, що перехворів у 2020 році, у серпні 2021 мав антитіла, тому щепитися не планував.

«Зробив повторно тест 1.11.21. Якщо впаде кількість антитіл, піду зроблю. Я не антивакцинатор. Я за щеплення, але тільки добровільно та свідомо… Я є керівником профспілки школи! І зараз не розумію, як директор без узгодження районного комітету та їх рекомендацій відсторонює. Це відбувається всупереч з трудовим договором», – прокоментував вчитель.

У закладі навчається 61 дитина. Відстороненому вчителю шукатимуть заміну, сказала керівниця школи.

На 8 листопада в області 615 шкіл працюють очно, 69 – дистанційно, повідомив Суспільному речник ХОДА Сергій Кіш. У двох школах очно навчаються 1-4 класи, дистанційно – 5-11 класи. Ще в одному навчальному закладі продовжуються канікули.

У Харкові роботу відновили всі 187 шкіл, повідомила директорка міського Департаменту освіти Ольга Деменко.

 

За матеріалами – Суспільне. Новини

Схожі публікації


Догори