Міжнародні організації заявляють про пріоритетність вакцинації проти COVID-19 для вчителів

Вчителі та технічний персонал шкіл повинні бути одними з перших, хто зможе отримати вакцину від коронавірусу. Із таким закликом до світових лідерів звернулися Генеральний директор ЮНЕСКО Одре Азула і Виконавчий директор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Генрієтта Фор.

Вони підкреслили, що сьогодні необхідно зробити все для якнайшвидшого відновлення занять в школах, а для цього в навчальних закладах повинні бути створені безпечні умови для роботи і навчання.

У зв'язку з пандемією коронавірусу багато країн світу прийняли рішення закрити всі навчальні заклади. Можливість ходити до школи втратили півтора мільярди дітей.

Багато учнів перейшли на дистанційне навчання. Однак ще третина дітей – 463 мільйони – не можуть вчитися «на відстані», оскільки у них вдома немає комп’ютера або Інтернету, або тому, що їм доводиться «боротися» за гаджети – наприклад, e багатодітних сім'ях. До того ж значна кількість шкіл так і не змогли організувати онлайн-навчання.

В ЮНЕСКО підкреслили, що в результаті через COVID-19 певним чином постраждали не тільки діти, але і більше 100 мільйонів вчителів та технічних працівників шкіл.

За даними ЮНЕСКО, на сьогоднішній день в 27 країнах залишаються закритими школи, в яких загалом навчається понад 300 мільйонів дітей.

В ЮНІСЕФ додають, що, станом на 1 грудня в школу не відвідував кожен п’ятий учень.

В ЮНІСЕФ та ЮНЕСКО вважають, що закриття шкіл завдало серйозного удару по добробуту дітей, адже в багатьох країнах школи – це ще й місце, де діти можуть не тільки навчатися, а й обідати і отримувати медичну допомогу.

Вакцинація вчителів стане важливим кроком на шляху до того, щоб забезпечити безперебійну роботу шкіл, налагодити загальний доступ до навчання та зробити все можливе для того, щоб надолужити згаяне в сфері освіти дітей.

Профспілка працівників освіти і науки України підтримує заклик міжнародних організацій щодо пріоритетності забезпечення вакцини проти COVID-19 для вчителів.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори