Зміна карантинних зон: у столиці теж послаблення

За даними МОЗ, станом на 29 квітня 2021 року у «червоній» зоні перебувають 9 областей та Київ, в «помаранчевій» – 8 областей, у «жовтій» уже 7 областей:

  • у «червоній» зоні карантину 9 областей: Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Хмельницька, Харківська, Чернігівська. Також «червоним» досі залишається Київ;

  • «помаранчевими» зонами є 8 областей: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Рівненська, Тернопільська, Черкаська області;

  • 7 областей у «жовтій» зоні – Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Херсонська, Одеська, Львівська, Вінницька (з 29 квітня) області.

Державна комісія прийняла рішення про переведення Києва з червоної у жовту карантинну зону. Зміни наберуть чинності опівночі 1 травня 2021 року.

Місцева влада Києва прийняла рішення послабити карантин у місті: з 1 травня відміняються спецперепустки в громадському транспорті, а з 5 травня – запрацюють навчальні заклади.

З 1 травня весь наземний громадський транспорт та метро відновлять перевезення пасажирів у звичайному режимі з дотриманням визначених раніше протиепідемічних норм та правил.

Міська влада закликає мешканців столиці користуватися громадським транспортом тільки в разі нагальної потреби.

Також із 1 травня відновлять роботу заклади торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри.

Влада попереджає, що власники цих закладів повинні розуміти, що працюватимуть тільки з дотриманням всіх норм безпеки.

Відновлять свою роботу також і Центри надання адміністративних послуг, але прийматимуть відвідувачів за попереднім записом через електронні сервіси.

Із 5 травня місто Київ відновить навчальний процес у закладах загальної середньої, дошкільної та вищої освіти.

Також у столиці відновлять прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.

Контроль за дотриманням карантинних правил на вулицях міста буде посилений: будуть організовані додаткові патрулі Національної поліції та Муніципальної охорони.

У випадку погіршення ситуації жорсткий карантин у місті Києві буде знову запроваджено.


Завантажити Рішення комісії 28042021-protokol-24.pdf [3 Mb][31] Завантажити Переглянути документ онлайн  
Юридичний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори