Нова програма Microsoft з опанування цифрових навичок

Microsoft і LinkedIn оголосили про новий етап програми «Навички для роботи», надавши безкоштовний доступ до 350 нових курсів і 6 нових навчальних проєктів «Основи кар’єри» за шістьма найбільш затребуваними професіями у цифровій економіці. 

Компанії також нададуть 50 тисяч стипендій LinkedIn Learning, щоб допомогти людям у подальшому професійному розвитку. 

До 2025 року Microsoft допоможе 10 мільйонам людей отримати необхідні компетенції для опанування найбільш затребуваних професій та отримати відповідні сертифікати. 

Запуск програми проходитиме в рамках глобальної ініціативи Global Skills Initiative, яка допомогла 80 мільйонам людей по всьому світу отримати доступ до ресурсів з опанування цифрових навичок. За два роки з моменту запуску Global Skills Initiative Microsoft в Україні понад 110 тисяч людей долучилися до безкоштовного навчання.

Використовуючи дані LinkedIn та Burning Glass Institute, фахівці Microsoft проаналізували списки вакансій, щоб визначити найбільш затребувані спеціальності. Серед них: фахівець з адміністративних питань, проджект-менеджер, бізнес-аналітик, системний адміністратор, розробник програмного забезпечення та дата-аналітик. 

Нові курси та подальша сертифікація будуть доступні вісьмома мовами: англійською, французькою, німецькою, іспанською, португальською, спрощеною китайською, японською та арабською. 

Такий підхід базується на прагненні Microsoft підтримувати інклюзивні економічні можливості, аби люди в усьому світі мали рівний доступ до знань, технологій та можливостей, необхідних для досягнення успіху в умовах цифрової економіки.

«Сьогодні цифрові навички є ключовим фактором конкурентоспроможності на ринку праці. Після їх опанування через платформи Microsoft Learn і LinkedIn Learning, ми також допомагаємо людям у підтвердженні своїх знань через визнані у галузі сертифікати Microsoft. Ці сертифікати відіграють ключову роль у розвитку кар’єри», –  зазначив Леонід Полупан, регіональний директор Microsoft в Україні.

Нові сертифікати «Основи кар’єри» покликані допомогти тим, хто проходить навчання, у переході з рівня базової цифрової грамотності до більш просунутих технічних навичок і отриманні визнаних галуззю сертифікатів, важливих для подальшого працевлаштування. Після завершення навчання учасники отримають офіційну позначку в LinkedIn, яка свідчить про наявність сертифікату та вказує роботодавцям на вільне володіння кандидатом необхідними навичками.

Усі курси доступні на LinkedIn за посиланням opportunity.linkedin.com. Окрім того, курси, розроблені корпорацією Microsoft, також доступні в Microsoft Community Training (MCT) та у форматі, зручному для завантаження на платформі Learning Management Systems (LMS) – для некомерційних партнерів.

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори