Європейський рік навичок уже на порозі

Як уже повідомлялося, Європейська комісія прийняла пропозицію зробити 2023 рік Європейським роком навичок – European Year of Skills. Це сталося після заяви президентки Урсули фон дер Ляєн, де вона підкреслила важливість інвестицій у професійну освіту та підвищення кваліфікації. 

У рамках Європейського року навичок у співпраці з Європейським парламентом, державами-членами, соціальними партнерами, державними та приватними компаніями, службами зайнятості, торгово-промисловими палатами, закладами освіти та навчання, а також працівниками та організаціями Комісія пропонує дати новий поштовх навчанню впродовж життя. Це можна здійснити шляхом:

сприяння збільшенню та більш ефективним та інклюзивним інвестиціям у навчання та підвищення кваліфікації;

співпраці з соціальними партнерами та компаніями, враховуючи потреби ринку праці;

співвіднесення прагнень і навичок людей із можливостями на ринку праці, особливо для переходу на зелені та цифрові технології та економічного відновлення (особливу увагу буде приділено активізації більшої кількості людей на ринку праці, зокрема жінок і молоді, особливо тих, хто не навчається, чи не працює);

залучення людей із третіх країн із навичками, необхідними для ЄС, включаючи посилення можливостей навчання та мобільності та сприяння визнання кваліфікацій.

Потрібні навички сьогодні – означають якісну роботу. Тому під час Європейського року навичок велика увага приділятиметься навчанню, орієнтованому на ринок праці, та можливості скоротити брак робочої сили на підприємствах та установах. 

Ініціатори Європейського року навичок впевнені, що 2023 рік матиме значний вплив на просування та розвитку навичок, які потрібні усім у Європі.

Пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України
European Year of Skills

Схожі публікації


Догори