Найкраще навчання правил безпеки на дорогах – особистий приклад правильної поведінки

Найкраще навчання правил безпеки на дорогах – особистий приклад правильної поведінкиЗавершилися літні канікули і всі школярі знову повернулися до освітніх закладів. Саме тому маленьким пішоходам і старшим учасникам дорожнього року як ніколи потрібні допомога, порада та підтримка дорослих.

Тисячі дітей за час відпочинку відвикли від інтенсивного руху і, звичайно ж, забули правила безпечної поведінки на дорогах. Тому сьогодні їм необхідно нагадати прості і загальновідомі речі – перед тим як перейти дорогу, необхідно зупинитися, подивитися праворуч і ліворуч. Також варто акцентувати увагу, особливо, маленьких пішоходів, що навіть «зеброю» можна переходити дорогу лише переконавшись, що всі машини зупинилися.

Нагадуємо, що в Україні до 20 вересня 2012 року триває профілактичний рейд «Увага! Діти на дорозі», який розпочався 20 серпня.

Державтоінспекція проводить різноманітні профілактичні заходи аби нагадати дітям Правила дорожнього руху. У першій декаді вересня інспектори ДАІ проведуть уроки з правил безпечної поведінки на дорозі, забезпечать чергування біля шкіл для безпечного пересування дітей до місць навчання.

Крім того, для підготовки вулично-шляхової мережі до нового навчального року, Державтоінспекція здійснить обстеження ділянок, які прилягають до територій дитячих та навчальних закладів, і якими проходять маршрути руху шкільних автобусів.

Державтоінспекція звертається до усіх дорослих, насамперед до батьків та освітян: безпека наших дітей залежить від нас.

Нагадайте дітям основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть із ними маршрутом від будинку до школи, звертаючи увагу на особливості дорожнього руху. І, звичайно, дотримуйтеся правил самі, адже найкраще навчання – це наш приклад правильної поведінки.

За матеріалами сайту Міністерства внутрішніх справ України
0
3 вересня 2012
4 091

Схожі публікації


Догори