День безпечного Інтернету – 2015

День безпечного Інтернету – 201510 лютого європейська громадськість відзначає День безпечного Інтернету, введений в 2004 році організацією Insafe (Європейська мережа безпечного Інтернету), щоб разом сприяти безпечному і відповідальному використанню Інтернет-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей та молоді.

У 2008 році понад 120 організацій у 56 країнах відзначили цей день, провівши місцеві, національні та пан-європейські заходи щодо безпеки користувачів Мережі.

Основним завданням Дня безпечного Інтернету в 2015 році є «Створюймо кращий Інтренет разом».

Проведення Дня безпечнішого Інтернету дозволяє привернути увагу в суспільстві з одного боку до негативних аспектах використання Інтернету, а з іншого - до позитивних ініціатив і проектів, спрямованих на підвищення освіченості користувачів у використанні інформаційних технологій.

У нашій країні починаючи з минулого року реалізуються проекти, спрямовані на профілактику безпеки в Інтернеті та інформування населення. Зокрема, це ресурс Оn-ляндія, де міститься багато рекомендацій для дітей і батьків. Ще один проект, який спрямований на виховування культури роботи в мережі – веб-сайт «Обличчя успіху», конкурс на кращий інформаційний сайт навчального закладу

В навчальних закладах цього дня зазвичай відбуваються різні заходи, покликані привернути увагу дітей та молоді, вчителів та батьків до загроз неправильного користуватися мережею Інтернет.

Так, проводитимуться тренінгові вправи з підвищення обізнаності поведінки в Інтернеті учнів та молоді – особливо щодо соціальних мереж, роз’яснювальні бесіди, практичні заняття у комп’ютерних класах з формування безпечної поведінки в Мережі тощо.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
10 лютого 2015
4 896

Схожі публікації


Догори