Україна посіла 78-е місце у списку країн з високим рівнем людського розвитку

Україна посіла 78-е місце у списку країн з високим рівнем людського розвиткуПро це зазначається в доповіді про людський розвиток «Піднесення Півдня: людський прогрес у різноманітному світі», підготовленій Програмою розвитку ООН (ПРООН), передає Центр новин ООН.

«Відповідності до документу, Білорусь, Росія і Казахстан – у списку країн з високим рівнем людського розвитку, і займають, відповідно, 50-е, 55-е і 69-е місце. У цій категорії – також Грузія, Україна, Азербайджан і Вірменія, які перебувають на 72-й, 78-й, 82-й і 87-й позиціях відповідно", – зазначається в повідомленні.

Естонія, Литва і Латвія поміщені в категорію країн з найбільш високим рівнем людського розвитку, займаючи 33-е, 41-е і 44-е місця відповідно.

Туркменістан зайняв 102-е місце, майже на початку списку країн із середнім рівнем розвитку людського потенціалу. У цій групі також – Молдова та Узбекистан – на 113-й і 114-й позиції відповідно. У списку країн із середнім рівнем розвитку також Киргизстан і Таджикистан, які розділяють 125-е місце.

До п'ятірки країн із найвищим рівнем людського розвитку ввійшли Норвегія, Австралія, США, Нідерланди та Німеччина. Список замикають Нігер, Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Чад і Буркіна-Фасо – країни з низьким рівнем розвитку людського потенціалу. У цій групі – 44 країни.

Починаючи з 1990 року, ПРООН щорічно видає доповідь про людський розвиток. Документ містить дані про рівень життя і соціальної захищеності жителів різних країн, показники здоров'я, рівня освіти і культурного розвитку населення, стану злочинності, охорони навколишнього середовища, участі людей в ухваленні рішень. У дослідженні беруть участь 193 країни-члена ООН.


За матеріалами ФПУ
0
9 квітня 2013
2 396

Схожі публікації


Догори