Ініціатива ЄС «Молодь у русі»

Ініціатива ЄС «Молодь у русі»Фінансова криза, яка стала соціально-економічною кризою, призвела до різкого зростання безробіття серед молоді у світі та Європі зокрема.
Щороку Європейський союз підтримує понад 400 000 молодих людей, які перебувають в пошуках роботи, місця навчання і стажування за кордоном.

Загальна стратегія боротьби з безробіттям в рамках Євросоюзу формулювалася спочатку Європейською стратегією зайнятості, схваленою в 1997 році, і програмою «Молодь у русі», схваленою в 2010 році.

«Молодь у русі» – це різнобічний пакет політичних ініціатив в галузі освіти та зайнятості для молоді в Європі, вона є інструментом для досягнення цілей стратегії Європа-2020, а це, зокрема, зменшення з 15% до 10% тих, хто дочасно залишає школу, а також збільшення до 40% людей з вищою освітою.

«Молодь у русі» передбачає створення додаткових можливостей для переміщення студентів в різні країни ЄС у пошуках роботи або місця в університеті, додаткові можливості співпраці з європейськими державними центрами зайнятості, створення малого бізнесу, створення європейського механізму надання студентських кредитів.

Важливо зазначити, що молоді європейські фахівці мають можливість отримувати допомогу з безробіття в іншій країні ЄС.

Програма «Молодь у русі» має на меті зробити освіту і навчання такими, що відповідають потребам сучасної молоді, а також заохочувати країни ЄС вживати заходи, що спрощують перехід від навчання до роботи.

Відділ студентської молоді ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори