Засідання правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Засідання правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності2 вересня 2014 року відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Зокрема, на засідання вносилися питання про зміни у складі осіб, уповноважених представляти інтереси сторони застрахованих осіб у правлінні Фонду, про обрання заступника Голови правління Фонду від сторони застрахованих осіб, про зміни до бюджету Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на 2014 рік. Також було обговорено розмір страхових внесків до Фонду на 2014 рік та проект бюджету Фонду на 2015 рік тощо.

За наполяганням сторони роботодавців та за підтримки сторони держави правлінням Фонду було додатково внесено до порядку денного питання щодо виконання своїх обов’язків керівництвом Виконавчої дирекції Фонду.

Заступником Голови правління Фонду від сторони застрахованих осіб обрано Володимира Саєнка – заступника Голови Федерації профспілок України.

При розгляді питання стосовно керівництва Виконавчої дирекції Фонду правління прийняло рішення визнати роботу Директора Виконавчої дирекції Фонду В.В. Ткаченка незадовільною та звільнити його з посади, виконуючим обов’язки Директора Виконавчої дирекції Фонду призначено Т.А. Нагорну. Виконуючим обов’язки першого заступника директора Виконавчої дирекції Фонду призначено В.В.Чижевського.

Зміни до бюджету Фонду поточного року обумовлені змінами у чинному законодавстві, якими передбачається, що 600 млн. грн буде списано органами Державної казначейської служби України з рахунку Виконавчої дирекції Фонду подекадно рівними долями до кінця 2014 року.

Для збалансування видатків бюджету Фонду на цей рік було прийнято рішення використати резерв страхових коштів, а іншу частку суми вилучити відповідно з усіх статей видатків. За статтею «Оздоровчі заходи» зроблено все можливе, щоб вилучення коштів не вплинуло на виконання вже заключених договорів із санаторно-курортними закладами та зменшено кошти за цим напрямком лише на 122 526 тис. грн, виходячи з очікуваної реалізації програм відділень Фонду, при цьому на саме санаторно-курортне лікування вилучено лише 54 млн. грн, а залишено 161 млн. грн (2/3 від раніше запланованого на ІV квартал 2014 року).

Для забезпечення своєчасності та повноти надання у 2014 році застрахованим особам матеріального забезпечення та соціальних послуг, передбачених законодавством, правлінням Фонду прийнято рішення схвалити пропозиції встановлення у 2014 році розміру внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, на рівні 2,4 % від фонду оплати праці або 5,7475 % від суми єдиного внеску (за умови збереження діючого розміру єдиного внеску). На підтримку цієї позиції Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці направив листи Президенту та Прем’єр-міністру України.

Правлінням було схвалено бездефіцитний проект бюджету Фонду для затвердження бюджету Фонду на 2015 рік Кабінетом Міністрів України із зазначенням Виконавчій дирекції Фонду до 10 грудня п.р. подати на схвалення правління Фонду уточнений проект бюджету Фонду на 2015 рік з урахуванням фактичних показників виконання бюджету Фонду за 9 місяців поточного року та затверджених Урядом основних макропоказників економічного та соціального розвитку України на 2015 рік.

За матеріалами ФПУ

Схожі публікації


Догори