Звернення з нагоди Дня охорони праці

Звернення з нагоди Дня охорони праціЯк уже повідомлялося, у 2016 році Всесвітній день охорони праці за рекомендацією МОП відзначатиметься під девізом «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

Одним з індикаторів розвитку суспільства є стан здоров’я населення, зокрема працюючого. За станом здоров’я окремої людини стоїть якість трудових ресурсів держави, продуктивність праці та обсяг валового внутрішнього продукту, – наголошується у Зверненні оргкомітету з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці.

Психосоціальні ризики та стрес на робочому місці є одними з найскладніших питань у сфері охорони праці та здоров’я, актуальність яких загальновизнана для всіх країн, професій та працівників.

Стрес – фізична та емоційна реакція організму, яка виникає тоді, коли посадові обов’язки не відповідають здібностям, ресурсам і потребам працівника. Стрес на робочому місці не є виключно негативним явищем, проте надмірності (сильний, тривалий, регулярний) неприпустимі.

Захистити і зміцнити здоров’я, добробут і продуктивність як всього колективу, так і кожного окремого працівника неможливо без розуміння природи стресу і механізмів його впливу на людей та підприємство, а також без добре спланованої програми, яка пом’якшить його згубні наслідки і, що більш важливо, попередить їх.

Робоче місце одночасно є значним осередком психосоціальних ризиків і ідеальним місцем для їх усунення.

Організаційний комітет звертається у тому числі до представників засобів масової інформації з проханням забезпечити всебічне висвітлення заходів, що відбуватимуться в Україні в рамках Дня охорони праці.

 

Завантажити звернення zvernennya-do-dnya-ohoroni-prac.pdf [171.05 Kb][84] Завантажити Переглянути документ онлайн

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

0
28 квітня 2016
2 390

Схожі публікації


Догори