Команда освітян України на XIII Міжнародній спартакіаді вчителів у Болгарії

На початку липня 2017 року у Республіці Болгарія (м. Варна, Гранд Готель Варна – Св. Костянтин і Елена) відбулася XIII Міжнародна спартакіада вчителів.

Організатори спартакіади – Профспілка болгарських вчителів та Болгарська федерація робітників «Спорт і здоров'я» за підтримки Мінстерства молоді та спорту Республіки Болгарія.

Спартакіада проводилася під патронатом Пламена Дімітрова – голови Конфедерації незалежних профспілок Болгарії, Янки Такевої – голови Болгарської Профспілки вчителів та Сьюзан Флокен – директора Європейського комітету профспілок освіти.

Делегацію від нашої країни очолив заступник голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Романюк.

У спартакіаді взяли участь майже 500 осіб – команди з Польщі, Румунії, Таджикістану, Білорусі та України та з усіх округів Болгарії.

Україну представила  делегація із 16 осіб, у складі якої спортсмени-вчителі з восьми областей України: Волинської, Житомирської, Львівської, Одеської, Сумської, Чернівецької, Чернігівської областей.

Традиційно спартакіада включала змагання з 10 дисциплін: міні-футбол, пляжний волейбол, вуличний баскетбол (стрітбол), настільний теніс, плавання,  шахи, бридж, дартс, петанк, перетягування канату.

Команда освітян з України вчетверте взяла участь у цих змаганнях, де посіла вперше загальнокомандне п’яте місце серед двадцяти шести команд-учасниць.

Наші спортсмени були заявлені у 3-х видах змагань: шахи, настільний теніс,  плавання.

Результативно виступили спортсмени в усіх видах, особливо вдало – у змаганнях з шахів та плавання.

Так, І місце у змаганнях з шахів  вибороли наші спортсмени-шахістки Тетяна Дяченко (Житомирська область) та Лідія Тушинська (Чернівецька область). І місце у змаганнях з плавання вибороли наші чоловіки Андрій Марченко та Геннадій Кулак (Сумська область).

ІІ місце у змаганнях з шахів (чоловіки) здобули Афлатун Мамедов, Роман Тисевич (Одеська область) та Ярослав Думанський (Житомитська область).

ІІІ місце у змаганнях з плавання (змішана естафета) посіли Людмила Гога, Олена Кисельова, Геннадій Кулак, Андрій Марченко (Сумська область).

Дуже напруженою видалися змагання з настільного тенісу, у якій команда чоловіків у складі Олександра Буберенко (Одеська область), Ігоря Вацина (Волинська область) та Ігоря Бардака (Львівська область) посіла ІІ місце.

В особистому заліку наступні результати:

І місце у змаганнях з шахів (жінки) – Тетяна Дяченко (Житомирська область);

ІІ місце у змаганнях з шахів (чоловіки) – Афлатун Мамедов (Одеська область);

ІІІ місце у змаганнях х настільного тенісу (чоловіки) – Олександр Буберенко (Одеська область);

ІІІ місце у змаганнях з настільного тенісу (жінки) – Інна Білащенко, (Чернігівська область);

ІІІ місце у змаганнях з плавання (чоловіки) – Андрій Марченко (Сумська область).

За загальнокомандними результатами у збірної України – 5 місце серед 26 команд.

Щиро вітаємо наших переможців та призерів з новими перемогами! Ми вами пишаємося і бажаємо усім доброго здоров’я, спортивних досягнень, натхнення до тренувань та успіхів у подальших справах!

 

Відгуки учасників спартакіади 

«Мені сподобалася організація спартакіади. Все було на найвищому рівні. Участь у спартакіаді дала мені натхнення до тренувань. Хотілося, щоб подібні змагання продовжувалися і проводилися щороку як на всеукраїнському, так і на обласному рівні.

Дякуємо Профспілці за надану можливість участі у таких престижних змаганнях».

Інна Білащенко (Чернігівська область)


«Надзвичайно сподобалося місце проведення спартакіади. Така атмосфера налаштувала на активні змагання та перемогу. Спартакіада додала впевненості у власних силах, збагатила новими друзями, цікавим спілкуванням та розширила мій кругозір».

Ігор Вацин (Волинська область)


«Змагання такого рівня дають можливість отримати новий досвід спортинохї діяльності. Дають зрозуміти над чим працювати далі, надихають на нові ідеї та підштовхують до самовдосконалення. Подібні заходи заохочують педагогів до здорового способу життя та участі у спортивних змаганнях».

 Яна Манзич (Закарпатська область)


«Мені сподобалася дружня атмосфера, командних дух українців та бажання перемогти! Ми разом можемо багато, а ця спартакіада є стимулом до вдосконалення та налаштування на нові перемоги!»

Андрій Марченко (Сумська область)


«Змагання такого високого рівня надихають на нові ідеї. Вони є стимулом вчителів до самовдосконалення, бо вчитель – це приклад для своїх учнів».

Лідія Тушинська (Чернівецька область)


Алла Негрієнко, 

Відділ з гуманітарних питань 

Схожі публікації


Догори