Відбулося засідання Ради вищої школи

    У Києві, в Будинку спілок 10 лютого 2011 р. відбулося чергове засідання Ради вищої школи ЦК Профспілки працівників освіти і науки України. Вів засідання голова Ради Володимир Цвих. У його роботі взяли участь голова Профспілки Георгій Труханов, заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Петро Куліков, начальник відділу педагогічної освіти Департаменту вищої освіти Міністерства Сергій Бондаренко, відповідальні працівники апарату ЦК Профспілки.
    Основне питання порядку денного – розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (реєстраційний № 7486-1 від 22.12.2010 р.). З інформацією з цього питання виступив Володимир Цвих, який детально проаналізував проект і виклав зауваження і пропозиції до нього профспілкової сторони. Позицію Міністерства освіти і науки України щодо проекту закону розкрив Петро Куліков.
    Після активного обговорення учасники засідання ухвалили постанову, якою схвалили пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» і прийняли рішення направити їх до Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти та до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.
    З інформацією про недопущення скорочення у 2011 році державного замовлення на підготовку кадрів вищими навчальними закладами виступила начальник управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки Антоніна Клименко.
    Інформацію щодо підготовки проекту Типового положення про підрозділ вищого навчального закладу щодо сприяння працевлаштуванню студентів і випускників виклав у своєму виступі Сергій Бондаренко.     Учасники засідання розглянули також деякі організаційні питання і прийняли відповідні постанови.

Служба зв’язків галузевої профспілки
з громадськістю та ЗМІ



Відбулося засідання Ради вищої школи    Відбулося засідання Ради вищої школи

Схожі публікації


Догори