Великий піст – час для очищення душі й тіла

Сьогодні, 19 лютого 2018 року, у християн східного обряду розпочинається Великий піст, який триватиме до 8 квітня – Світлого Христового Воскресіння.

Великий піст, або Великодній вважається найважливішим і найбільш строгим в році і для православних людей ця подія неймовірно важлива. Вважається, що за ці дні можна очистити і тіло і душу, а це зарахується на небесах. Потрібно відзначити, що очищати свою душу потрібно ще перед Великим постом, адже йому передує Прощена неділя – день, коли потрібно вибачитися за всі свої погані вчинки.

Великий – це найтриваліший і найбільш строгий церковний православний піст в році. Триватиме він 7 тижнів, де кожен з них має свою назву і традиції. І в релігії вони називаються «Седмиці Великого Посту».

У Великий піст забороняється не лише вживання м’яса і будь-яких м’ясних продуктів, але й молока, яєць, риби. Але це лише частина заборон і правил, яких потрібно дотримуватися в цей час. Насправді все набагато складніше, ніж звичайна дієта.

По-перше, перед початком посту потрібно обов’язково попросити благословення у священнослужителя, сповідатися і причаститися. До речі, дуже важливо поговорити також з лікарем. Можливо, вам просто протипоказано утримання від якоїсь їжі. Якщо так, то вам буде дозволено не дотримуватися строгого посту. Також, від Великого посту звільняються маленькі діти і вагітні жінки, адже це просто небезпечно для їхнього здоров’я.

Під час Великого посту головне утриматися від конфліктів і намагатися не сквернословити. Це набагато гірше, ніж з’їсти щось заборонене.

У цей час також не варто таїти образи, тримати злість, не мститися, не думати про погане, позбутися від заздрощів та не брехати.

Допомагайте людям. Якщо вас попросять про допомогу, то зробіть все від вас можливе. Саме у цьому найвища місія Великого Посту – щоби люди стали добрішими і радіснішими!

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
19 лютого 2018
2 272

Схожі публікації


Догори