Затверджено порядок зарахування дітей до 1 класу

Міністерством освіти затверджено порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти. Відповідний наказ був підписаний міністром освіти. У Міністерстві юстиції України також підписали новий порядок зарахування учнів до 1 класу.

Документ визначає механізми зарахування дітей до шкіл для здобуття початкової, базової чи профільної середньої освіти, а також переведення учнів з одного закладу освіти до іншого або їх відрахування зі шкіл.

Затверджений порядок визначає, що заява про зарахування дитини до першого класу закладу освіти, за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає ця дитина, має подаватися до 31 травня.

Впродовж 1-15 червня заяви про зарахування дітей не приймаються, що не виключає права батьків подавати заяви після 15 червня на вільні місця.

Присутність дитини під час подання заяви або її зарахування не є обов’язковою і не може вимагатися працівниками закладу освіти чи бути умовою її зарахування.

Якщо станом на 31 травня кількість поданих заяв не перевищує загальної кількості місць у перших класах, не пізніше 1 червня видається наказ про зарахування усіх дітей.

Як виглядає процедура вступу до школи

Подати документи для зарахування до школи потрібно до 31 травня 2018 року. Один з батьків має подати такі документи (і пред’явити оригінал):

  • заяву визначеного зразка;

  • копію свідоцтва про народження дитини;

  • копію або оригінал медичної довідки №086-1/о;

  • копію або оригінал висновку ІРЦ або ПЧПК (за наявності).

Заборонено вимагати присутність дитини та інші документи, не вказані у переліку.


Завантажити наказ МОН 1-klas_nakaz-mon.pdf [213.3 Kb][916] Завантажити Переглянути документ онлайн  

За матеріалами МОН 

Схожі публікації


Догори