Місцева влада зможе створювати міжшкільні ресурсні центри: затверджено положення

Місцева влада та заклади освіти отримали нові можливості для розбудови оптимальної сучасної інфраструктури шкіл – природничих лабораторій, спортивних залів та інших можливостей для поглибленого вивчення предметів. Міністерство освіти і науки затвердило Положення «Про міжшкільний ресурсний центр», що набуло чинності 13 лютого 2019 року.

Документ визначає основні засади створення та діяльності міжшкільних ресурсних центрів, які матимуть можливість забезпечувати поглиблене вивчення окремих предметів, курсів за вибором, факультативів, навчання учнів за мережевою формою здобуття освіти тощо.

У Міністерстві освіти зазначають, що відтепер влада на місцях та заклади освіти отримали нові можливості для розбудови оптимальної сучасної інфраструктури шкіл – природничих лабораторій, спортивних залів та інших можливостей для поглибленого вивчення предметів.

Окрім цього, планується, що міжшкільні ресурсні центри також сприятимуть проведенню профорієнтаційної роботи серед учнів, розробленню їх індивідуальної професійної траєкторії, впровадження професійно-спрямованих курсів за вибором, факультативів, гуртків та проведення консультаційних заходів.

Співпраця між ресурсними центрами та школами зможе відбуватись шляхом укладення двосторонніх угод. Школа зможе передавати центру педагогічне навантаження з певних предметів, а він забезпечуватиме відповідний обсяг оволодіння матеріалом. 


Завантажити документ nakaz-mon.pdf [148.55 Kb][93] Завантажити Переглянути документ онлайн  
Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України
0
19 лютого 2019
1 547

Схожі публікації


Догори