Засідання президії ЦК Профспілки: працюємо дистанційно

Сьогодні, 22 жовтня 2020 року, в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Відкриваючи роботу президії Голова Профспілки Георгій Труханов підкреслив, що Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 грудня і в країні існує епідемічне зонування. Наразі є чіткі обмеження щодо проведення заходів офлайн, але є нагальні питання, які потребують оперативних рішень уже сьогодні, адже від них залежать подальші дії організації щодо захисту прав та гарантій освітян в умовах карантину.

«Така робота – то вимога часу. Ми будемо працювати онлайн, але не менш ефективно», – наголосив Георгій Труханов.

Голова Профспілки насамперед окреслив ряд питань, які винесено на обговорення, серед яких:

– хід звітно-виборної кампанії у Профспілці в умовах запровадження карантинних заходів;

– шляхи реорганізації організаційної структури Профспілки в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади;

– скликання ІХ пленуму Центрального комітету Профспілки та інші внутрішньоспілкові питання.

Під час роботи засідання було поінформовано, що звітно-виборна кампанія у Профспілці зараз на фінішній прямій. Конференції, які вже відбулися, проходили в терміни та з дотримання умов адаптивного карантину та обмежувальних заходів на території України. Організації, які не провели звітно-виборні конференції, повинні провести їх до пленуму ЦК Профспілки, який заплановано на початок листопада.

Обговорюючи шляхи реорганізації структури Профспілки активно підключилися колеги з Вінницької, Харківської, Львівської, Дніпропетровської, Волинської, Тернопільської, Рівненської, Закарпатської, Чернігівської, Донецької та Луганської областей.

Під час конструктивної дискусії було прийнято рішення напрацювати дорожню карту подальшої діяльності Профспілки в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади і продовжити роботу щодо визначення прийнятних форм реорганізації структури Профспілки відповідно до змін у законодавстві України.

Після обговорень та внесення пропозицій президія прийняла відповідні рішення з усіх питань порядку денного.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори