Онлайн-нарада членів президії ЦК Профспілки: входимо у новий навчальний рік

Сьогодні, 27 серпня 2020 року, відбулася онлайн-нарада членів президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Під час наради було окреслено перелік питань для обговорення, серед яких початок нового навчального року і ризики для освітян, які пов’язані з пандемією, звіти і вибори у профорганізаціях, план подальших дій Профспілки у зв’язку з процесами районування та створення ОТГ.

Голова Профспілки Георгій Труханов підкреслив, що незважаючи на продовження карантинних заходів до 31 жовтня, профспілка на усіх рівнях буде працювати і захищатиме учителів. Адже на перший план виходять питання здоров’я і безпеки усіх учасників навчального процесу, які потребують не просто рекомендацій від освітніх відомств, а чітких документів, що регламентують роботу під час пандемії.

Георгій Труханов також наголосив на зверненні ЦК профспілки до Уряду, профільних Комітету та Міністерства з приводу необхідності державного захисту педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів освіти, які здійснюють та забезпечують освітній процес в умовах карантину і мають підвищений ризик та навантаження у праці.

До активного обговорення долучилися колеги з Харкова, Рівного, Львова, Вінниці, Чернігова, Дніпра, Запоріжжя, Рівного та інших областей, які озвучували свої напрацювання та підходи до діяльності організацій на сучасному етапі.

Насамкінець роботи члени президії ЦК Профспілки вирішили узагальнити всі напрацювання та винести їх на засідання Президії, яку запланували на другу декаду вересня. Адже зараз дуже важливо тримати у фокусі усі гострі питання, які потребують спільних дій та спільних зусиль для їх вирішення.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори