Сучасна комунікація онлайн – вебінар інформаційників

«Сучасна комунікація онлайн: Безпечно, ефективно та результативно» – з такою назвою 27 квітня 2021 року відбувся вебінар для фахівців, які відповідають за інформаційну роботу у територіальних організаціях Профспілки.

Мета заходу – донести актуальну інформацію про ефективні засоби комунікації; систематизувати знання та уміння фахівців; актуалізувати питання безпеки та захисту інформації; дати новий поштовх для активізації інформаційної діяльності на місцях, обмінятися ідеями, цікавими формами та методами роботи.

Роботу вебінару відкрив Голова Профспілки Георгій Труханов. Він окреслив вектор діяльності Профспілки у 2021 році, націлив учасників бути в курсі усіх новацій, бути мобільними й відкритими для спілкування. І наголосив, що сьогодні як ніколи є необхідність якісно посилити інформаційну роботу. 

Практичні панелі вебінару розпочали представники Європейського комітету профспілок освіти (м. Брюссель) – програмний співробітник з координування мережі ЄКПО у Центральній та Східній Європі та питань солідарності Валерія Деспайне разом з фахівцем з комунікацій ЄКПО Гаель Давід поділилися досвідом інформаційної роботи на європейському рівні.

Про комунікації у ЦК Профспілки, основні форми інформаційної діяльності у продовженні роботи вебінару розповіла Інна Михальченко, завідувачка відділу інформаційного забезпечення та комунікацій апарату ЦК Профспілки.

Практичними порадами щодо роботи у соціальних мережах – зміни алгоритмів Фейсбук, охоплення дописів, взаємодію зі сторінками та інструменти просування поділилася Наталія Величко – спеціалістка з дизайну та діджитал комунікацій проектів ЄС та МОП.

Корисною хоч і не легкою була панель «Безпека в Інтернеті та захист пристроїв», яку модерували експерти-тренери Лабораторії цифрової безпеки Антон Кушнір та Аліна Елєвтєрова. Під час цієї частини вебінару учасники більше дізналися про захист персональних даних у соціальних мережах, фішинг та Інтернет-шахрайство та як не зловитися на гачок зловмисників. Акцентом йшло питання культури використання соцмереж, спілкування з цільовою аудиторією та екологічні відповіді на провокативні коментарі.

Родзинкою вебінару був інформаційний квіз, підготовлений завідувачем відділу технічного забезпечення та захисту інформації ЦК Профспілки Олексієм Михальченком.

Щиро сподіваємося, що фахівців, які відповідають за інформаційну роботу у територіальних організаціях Профспілки, отримали нові знання, корисний досвід та практичні поради, які допомагатимуть їм у впровадження ефективної роботи на місцях.

Дякуємо спікерам за практичні кейси та інформативні презентації, а учасникам – за активність!  

 
Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори